2020 YKS Sınavı için geri sayım başladı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 2020 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan YKS başvuruları ilan edildi.

Aday öğrencilerin merakla beklediği ve 20 - 21 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS sınavının başvuru tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. 2 buçuk milyondan fazla adayın gireceği sınavda üniversite hayali kuran öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanırken bir yandan da sınav başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, 2020 YKS başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili merak edilenler haberimizde…

2020 YKS başvuruları ne zaman başlıyor?

Üç ayrı oturumda gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat 2020 – 3 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Adaylar nasıl başvuru yapacak?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinden sınav başvurusunda bulunabilir.

2020 YKS ne zaman?

YKS başvuruları 6 Şubat 2020 – 3 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınav oturumları aşağıdaki gibidir;

1. Oturum TYT: 20 Haziran 2020
  • 2. Oturum AYT: 21 Haziran 2020
  • 3. Oturum YDT: 21 Haziran 2020
YKS; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak.

YKS sonuçları ise ÖSYM tarafından belirtilen tarihe göre 23 Temmuz 2020’de açıklanacak.