Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel yapay zekâ ve gelecek vizyonunu anlattı

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "Yapay Zekâ ve Gelecek Vizyonu” başlığında konferans verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Ergüzel, büyük veri ve yapay zekâ teknolojisinin önemine değindi.

Büyük veriye sahip olanlar politik ve stratejik güce sahip olacak

Günümüz ve gelecekteki teknolojiler hakkında paylaşımda bulunan Ergüzel, “Büyük veriye sahip olan ve doğru kullanan, bu veriyi yapay zekâ teknolojileri ile yöneten kurumlar, ülkeler gelecek vizyonunu belirleyecek, akademik, ekonomik, politik ve stratejik güce sahip olacaklar” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel konferansın sonunda merak edilen soruları da cevapladı.

Katılımlarından dolayı Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ebamüslim Yaşaroğlu, Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel’e hediye taktim etti.