Proje lansman toplantısının ikincisi gerçekleşti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.58089

Üsküdar Üniversitesi ARGE ve Yenilik Politikaları Direktörlüğü tarafından Proje Lansman Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Fen ve sosyal bilimler alanında dikkat çeken proje sunumları büyük beğeni topladı. 

‘Proje Lansman Toplantısı’ Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Düzenlenen programa Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel ile akademik ve idari kadro katılım gösterdi. 

Doç. Dr. Müge Ensari Özay: “Türkiye geneli olarak düşündüğümüz zaman oldukça iyi bir başarı”

Toplantının açılış konuşmasını ARGE ve Yenilik Politikaları Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay gerçekleştirdi. Özay; “2209 A ve B öğrenci projelerimize baktığımız zaman, 2023 ve 2024 sayılarını karşılaştırdığımızda başvurularımızda artış olduğunu görüyoruz. 2023 yılında 99 başvuru varken şu an itibariyle 128 başvurumuz var. 2023 yılında yüzde 68 kabul oranımızla yaklaşık yüzde 70'lik bir başarımız var. Öğretim elemanlarımızın projelerine baktığımız zaman toplam başvuru sayısının 2023 yılında 110 olduğunu görüyoruz. Bunlardan 11 tanesi aynı yıl içinde proje olarak tamamlandı. Bunun dışında devam eden 22 projemiz var.  Başarı oranımıza, kabul oranımıza baktığımız zaman yüzde 20’lik bir başarı olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye geneli olarak düşündüğümüz zaman oldukça iyi bir başarı.” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından proje sunumlarına geçildi. 

Prof. Dr. Ahmet Konrot: “Ses bozukluğunda farklı terapi teknikleri kullanırız”

İlk olarak Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, “Vokal Dayanıklılığın Belirlenmesinde Kullanılan Farklı Stratejiler ile Ses Terapisinde Kullanılan Farklı Yöntemlere İlişkin Etkilerin Non-invaziv ve Biyokimyasal Yöntemlerle İncelenmesi-Yeni Bir Yaklaşım (TÜSEB-A)” başlıklı proje sunumunu gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Ahmet Konrot; “Bu ikinci lansman toplantısında TÜSEB'e başvurup bitirdiğimiz doktora tezinin bir parçasından bahsedeceğiz. Bu projenin yürütücüsüydüm. Ses bozukluğunda farklı terapi teknikleri kullanırız. Bunlardan bir tanesi mutlak ses istirahati. Diğeri de yine ses tellerinin titreşime girdiği ama yarı kapalı ses terapisi tekniği dediğimiz suya üfleme tekniği. O sırada ses telleri de titriyor fakat düzgün bir şekilde titreşim, salınım sağladığı için de terapötik etkisi olduğu söyleniyor. Dolayısıyla mutlak ses istirahati ile bu yarı kapalı ses tekniğinin işe yarayıp yaramayacağını da irdelemeye çalıştık.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Barış Erdoğan: “Sosyoloji eğitiminin etkisini öğrencilerimiz üzerinde anlamaya çalıştık”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan, “Sosyoloji Eğitiminin Üniversite Öğrencilerine Olan Etkisi (ÜÜ BAP)” başlıklı proje sunumunu gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Barış Erdoğan; “Bugünkü toplantımızın asıl amacı projelerimizi anlatarak birbirimize ilham vermek. Biz sosyoloji eğitiminin etkisini öğrencilerimiz üzerinde anlamaya çalıştık. Bu çalışmanın burada kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yani TÜBİTAK kısmıyla diğer üniversitelerle iş birliği içinde çalışmalar yapması gerekiyor. Bu dönemin başında ‘Sosyolojiye Giriş’ dersini alan öğrencilerimize ön test yaptırdım. Bahar döneminde de tekrar öğrencilerimizle dönem başı ve dönem sonunda derslerin nasıl etkili olduğunu, nasıl dönüşüm içinde olduklarını görmek istiyoruz. Bu çalışma sonucunda iki tane de makale çalışması yapıldı…” şeklinde konuştu. 

Fen bilimlerinden sosyal bilimlere uzanan çeşitli projeler…

Ardından Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaan İldiz, “Developing AI Ecosystems Improving Diagnosis and Care of Mental Diseases (DAISY) (TÜBİTAK-ITEA 4 TEYDEB 1509)” başlıklı proje sunumunu katılımcılarla paylaştı. 

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nigar Kantarcı Çarşıbaşı, “Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Doğal Kaynaklı ve FDA Onaylı Moleküllerin Asetilkolinesteraz Enziminin İnhibasyonu İçin İn Siliko ve İn Vitro Tekniklerle Araştırılması (ÜÜ BAP)” başlıklı proje sunumunu katılımcılara sundu. 

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selami Varol Ülker, “E-ticaretin Yeni Dünyasına Yolculuk: Sanal Gerçeklik ve Web Sitesi Ortamlarındaki Tüketici Davranışının EEG ve Deri İletkenliği Yöntemleri ile İncelenmesi (TÜBİTAK-3501/Kariyer Geliştirme Programı)” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık Bölümü Mezunu, Girişimci Alihan Marulcu ise “Alcago-Interaktif ve Oyunlaştırılmış Reklam Modeli” başlıklı projesini katılımcılara sundu. 
Yenilikçi projelere dikkat çekilen program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)