Üsküdar’da Psikoterapi Semineri düzenlendi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde “Psikoterapi Semineri” etkinliği düzenledi. Etkinliğe Psikomola Danışmanlık Merkezi Uzm. Psk. Hüma M. Çolakoğlu ve Psikomola Danışmanlık Merkezi Klinik Psk. Mehtap Güngör katıldı.

Güney Yerleşke İbn-i Sina Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Psikoterapi ile ilgili bilgi verildi

Psikoterapinin öğrencilere neler çağrıştırdığını soran Klinik Psk. Mehtap Güngör, öğrencilerin cevaplarını dinleyerek psikoterapi ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Güngör, psikoterapi sürecinin farkındalık, değişim ve gelişim şeklinde süreceğine değinerek psikoterapiye ne zaman gidilmesi gerektiğini anlattı. Güngör, “Psikoterapiye ihtiyaç olunan her an gidilebilir” şeklinde konuştu.  

Depresyonda yapılması gerekenler anlatıldı
 
Soru cevap eşliğinde gerçekleşen seminerde Güngör, depresyon konusuna değinerek zihinsel karışıklık yaşanması halinde nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Güngör, sunumun ardından ‘Ukde’ kitabını tanıtarak kitabı yazma hikâyesinden ve kitabının içeriğinden bahsetti.
 
Programın sonunda Prof. Dr. Sevda Asqarova katılımlarından dolayı Uzm. Psk. Hüma Çolakoğlu ve Klinik Psk. Mehtap Güngör’e çiçek takdimi etti.

Etkinlik kitap imza ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)