‘Aspire Leaders of Türkiye’ etkinliğine Üsküdar Üniversitesi de katıldı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48501

Üsküdar Üniversitesi 9. Yüksek İnsani Değerler Ödülü sahibi, finansal okuryazarlığı ve kadının ekonomik güçlenmesi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Özlem Denizmen ‘Aspire Leaders of Türkiye’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Üsküdar Üniversitesini temsilen Uluslararası Öğrenci İlişkileri Yöneticisi ve Hedef Arkadaşlık Projesi Yöneticisi Gülcan Ayral ile Uluslararası Öğrenci İlişkileri Uzmanı Selda Yener katıldı. Düzenlenen etkinlikte ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Ayral, öğrenci gelişimine destek konusunda Hedef Arkadaşlık projesinden ve Aspire ile ortak noktalardan söz ettiğinden bahsetti.

Harvard Üniversitesi’nden önemli isimlerin girişimiyle kurulan, fırsat eşitsizliğini azaltmaya yönelik genç gelişimine katkı sunan bir kurum olan Aspire Institute, 2024 yılında mezun olan Türk öğrencilerine yönelik “Aspire Leaders of Türkiye” etkinliği düzenledi. Etkinlik Özlem Denizmen’in ev sahipliğinde İstanbul İstinye’de gerçekleşti. 

Düzenlenen etkinliğe, Üsküdar Üniversitesini temsilen Uluslararası Öğrenci İlişkileri Yöneticisi ve Hedef Arkadaşlık Projesi Yöneticisi Gülcan Ayral ile Uluslararası Öğrenci İlişkileri Uzmanı Selda Yener katıldı.

Etkinlikte kurum CEO’su ve Harvard Üniversitesi’nden Prof. Meena Sonea ile program eğitmeni Boston College’dan Prof. Can Erbil konuşma yaptı. 

The Aspire Leaders Programından mezun olan öğrencilerin bir araya toplandığı etkinlikte, gençlerin üniversite ve iş hayatında eşit olmayan koşullar sebebiyle engellerle karşılaştığı ele alındı. Programın öğrenci gelişimine destek olarak engelleri aşmalarında yardımcı olmayı ve daha fazla gence ulaşmayı hedeflediği, gençlerin geleceğin liderleri arasında yer almasına katkı sunacağı vurgulandı.

Hedef, geleceğin liderlerini yetiştirmek… 

Üsküdar Üniversitesi bilimsel araştırma ve sosyal sorumluluk projesi olan Hedef Arkadaşlık Programının da verdiği eğitimler, yaptığı etkinlikler ve mentorluk programıyla uluslararası öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında köprü kurduğu, öğrenci uyumunu ve gelişimini sağlayarak geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedeflediği ikili görüşmelerde dile getirildi. Ortak paydalar üzerinden gelecekte iş birliklerine açık olunduğu ve aktif görüşmelere devam edileceği görüşüldü.

Gülcan Ayral: “Hedef Arkadaşlık Projesi ile birçok ortak noktası olduğunu fark ettik”

Uluslararası Öğrenci İlişkileri Yöneticisi ve Hedef Arkadaşlık Projesi Yöneticisi Gülcan Ayral; “Projenin Hedef Arkadaşlık Projesi ile birçok ortak noktası olduğunu fark ettik. Bu açıdan çok verimli bir etkinlik oldu. Etkinlikte ulusal ve uluslararası çeşitli hocalar, iş adamları ve kanaat önderleri bulunmaktaydı. Ana konu bu olmakla birlikte etkinlikte finansal okuryazarlık konusunda da ilgililer verildi. Düzenlenen etkinlikte ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Öğrenci gelişimine destek konusunda Hedef Arkadaşlık projemizden ve Aspire ile ortak noktalarımızdan söz ettim. Projemizde yer alan öğrencilerimizin bu eğitimleri alabilmesi için görüşmelerimiz devam edecek. Üsküdar Üniversitesi olarak finansal okuryazarlık konusuna önem verildiğini, bir öğrenci kulübünün kurulacağından söz ettim. Finansal okuryazarlık konusunu biraz geliştirip kendileriyle neler yapılabileceğiyle ilgili görüşme planlayacağız.” şeklinde konuştu.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)