Mehmet Çam: “Belgesel çektikten sonra hayatım değişti”



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü “Mehmet Çam ile Hayat Bize Milyonluk Sorular Soruyor” etkinliği düzenledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Diker yaptı. Programın moderatörlüğünü Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun üstlendi.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



“30 binin üzerinde mülakat gerçekleştirdim” 

Program yapımcısı Mehmet Çam katılımcılarla tecrübelerini paylaşarak tavsiyelerde bulundu. Çam, “Bu zamana kadar 30 binin üzerinde mülakat gerçekleştirdim. Bu çok enteresan bir tecrübe. Yaptığım mülakatlar arasında bende iz bırakan üç kişi var. Bu üç kişiye milyonluk soru sordum” şeklinde konuştu.

“Yaptığınız işin hakkını verin” 

Bölüm seçmenin zorluğuna değinen Çam, yapılan iş ne olursa olsun en iyi şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Çam, “Bölüm seçmek evlilik gibidir. Mide spazmı geçiriyor gibi hissedersiniz. Size bu konuda söyleyebileceğim tek şey yaptığınız işin hakkını verin. Yaptığınız iş her ne olursa olsun en iyi şekilde yerine getirin. Ben hayatımın her anında yaptığım her işin hakkını verdim. Bir şeylerin hakkını vererek yaparsanız size mutlaka geri dönüşü olur” dedi.

“İçgüdü hayvanlara özgüdür”

İçgüdünün insana değil hayvana özgü olduğunu belirten Çam, içgüdüsel olarak bir soruya cevap verilemeyeceğini ifade etti. Çam, “İçgüdü insanda yoktur, hayvanda vardır. Bir insan içgüdüsel olarak cevap veremez. Bir şeye dayandıramıyorsanız o adımı atmayın. Adımlarınızda temkinli olun. Risk alarak başarıya ulaşma olayının doğru olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu hayatın her yerinde geçerli olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Belgesel çektikten sonra hayatım değişti”

Çam, üniversite yıllarından program yapımcısı olma sürecine ilişkin paylaşımlarda bulundu. “Üniversite yıllarımda sorumsuz ve tembel bir öğrenciydim. Bir gün bir hocamın artık kesin kalacaksın demesiyle kendime geldim. Proje dersi için okula gittim ve benim konumun seçildiğini öğrendim. Seçtiğim konu hakkında belgesel çektikten sonra hayatım değişti. Ödül festivallerine katıldım ve kendimi buldum” dedi.

Etkinlik sonunda Mehmet Çam, katılımcıların sorularını da cevapladı.



İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Can Diker katılımlarından dolayı Mehmet Çam’a teşekkür belgesi takdim etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)