Hayat Tercihtir buluşmaları sürüyor…



Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Gazeteci- Tv Program sunucusu Şaban Özdemir, Pendik İyi Dersler Eğitim Kurumu’nda 8.sınıf LGS öğrencileriyle buluştu. Tözeniş ve Özdemir, sınav kaygısı, motivasyon, zaman yönetimi, meslek seçimi gibi konulara dair bir çok konuda öğrencilerle söyleşti.

Pendik İyi Dersler Kampüsünde gerçekleştirilen programa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Sınava girecek öğrencilerin kendilerini nasıl iyi hissedecekleri, neler yaparlarsa daha başarılı adımlar atabileceklerine dair konular her yönüyle konuşuldu.

“Kendimizi tanımak önemli”

Öncelikle küçük hedeflerle yola çıkmaları gerektiğini söyleyen Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “Teknik olarak sınavla ilgili her şeyi biliyorsunuz, burada önemli olan siz ne istiyorsunuz? Burada kişinin kendini tanıması önemli. Yani öğrenci hem LGS’de hem de sonraki zaman özellikle de üniversitede biraz bunu kaçırıyor” şeklinde konuştu.



“Hedef koyarken ne istediğinizi bilin”

Üsküdar Üniversitesi Medya PR Birim Yöneticisi, Gazeteci Şaban Özdemir ise “Kişinin kendini tanıyor olması, yeteneklerinin, becerilerinin, eğilimlerinin farkında olması kariyer yolculuğunda önemli bir adım. Hedef koyarken kişi ne isteğini bilmeli” İfadelerini kullandı. Özdemir öğrenci arkadaşların istemeleri halinde aslında başarılı olabileceklerini, bunu nasıl yapabilecekleriyle ilgili ise Uzm. Psikolog Tözeniş’ten tüyolar vermesini istedi.

Tözeniş, “LGS ile birlikte okuyacağınız lise ile beraber üniversiteyi de tercih ediyorsunuz aslında. Lisedeki kararınızla birlikte sonraki yıllarda yapacağınız mesleğe de yavaş yavaş karar vermiş oluyorsunuz. O yüzden biz Şaban Bey ile kendini tanımak ve ne istediğini bilme konularına gerek televizyon programlarımızda gerek ise bu gibi programlarımızda çok dikkat çekiyoruz. Kendinize hedef koyarken gerçekten ne istediğinizi düşünün. Neyi yaparken keyif aldığınızı gözünüzün önüne getirin. Güçlü ve zayıf kaldığınız taraflarınızın farkında olun ve güçsüz yanlarınızı nasıl geliştirebileceğinizi de sorgulayın. Çünkü bu senenin sonunda vereceğiniz karar bundan sonraki yıllarınızı da etkileyecek.” dedi.



“Öğrencilerin kendilerini zorlamaları gerekiyor”

Zaman yönetiminin de konuşulduğu programda Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, sistemli ders çalışmayı başaramayan öğrenciler için de yol haritası sundu. Tözeniş, ders programı ve planlamanın kişiye özel olması gerektiği, çıkarılan programa öğrenci arkadaşlarının uyma konusunda ısrarlı davranmaları gerektiğinin altını çizdi.

Söyleşi, İyi Dersler Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Çalıkçı ve Eğitim Kurumu Sosyal Bilgiler öğretmeni Müjgan Özdemir Kilit’in Tözeniş ve Özdemir’e plaket ve hediye takdimiyle son buldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)