Bruce Lawrence: Bu Enstitüde verilen dersler ilmi aşkla birleştiriyor




Duke Üniversitesinin İslam Çalışmaları alanında dünyaca tanınan akademisyenleri Bruce Lawrence ve miriam cooke Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Çift, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Yüksek Lisans Programı kapsamında verilen “İbn-i Arabi Düşüncesine Giriş” başlıklı derse dinleyici olarak katıldı.



Cemalnur Sargut ve Dilek Güldütuna’nın dersine katıldılar

Akademisyen çift Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut’un dersine göstermiş oldukları ilginin yanı sıra iki buçuk yıldır çeşitli aralıklarla bulundukları Enstitüde ev sahibi gibi karşılanarak ders vermiş oldukları öğrencilerle de bir araya geldi. Sargut’un, Dilek Güldütuna ile birlikte yürütmekte olduğu ders, Osmanlı şerh geleneğinin önemli metinlerini konu alıyor.

William Chittick’in, dersle aynı adı taşıyan eserinin takip edildiği öğrenci seminerlerini de içeren ders yüksek bir katılımla gerçekleştirildi.

Bu Enstitüde verilen dersler ilmi aşkla birleştiriyor

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde Güz Döneminde açılan “İslam Medeniyeti Düşüncesi, Tarihi ve Edebiyatı” başlıklı Doktora Programı hakkında bilgiler alan ve programın önemine vurgu yapan Lawrence “Bu Enstitüde verilen dersler ilmi aşkla birleştiriyor, bu hepimiz için büyük bir şans” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 hafta süren eğitimler vermişlerdi

Bruce Lawrence Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde, 2017 yılı Bahar Döneminde Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersini, miriam cooke 2017 yılı Güz Döneminde üç hafta süren seminerler vermişti.

Aynı zamanda, Üsküdar Üniversitesinde halka açık 6 konferans veren Lawrence ve cooke çifti Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün fahri öğretim üyeleri konumunda da bulunuyor.

Cemalnur Sargut’la dostlukları 2000’li yılların başlarına dayanan Lawrence ve cooke, aynı dönemde Enstitü öğretim üyelerinden Cangüzel Güner Zülfikar’la Duke Üniversitesinde birlikte çalıştı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)