Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği il temsilcisi Doç. Dr. Mesut Karahan oldu

Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosundan; Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mesut Karahan, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği il temsilciliği görevine getirildi. Doç. Dr. Mesut Karahan çok sayıda Lisansüstü tez ve araştırma projelerinde (Ulusal-Uluslararası) görev aldı. Birçok uluslararası ve ulusal makale, kitap, kitap bölümü, bildirileri mevcuttur.

Karahan, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini (KÜSİ) güçlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Çalışma Grubu Üyeleri 1 yıl süre ile görevlendirilmekte olup, her yıl bakanlığın talebi doğrultusunda rektörlükler tarafından önerilen ve bakanlıkça uygun bulunan akademisyenler bakan oluru ile KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi olarak görevlendiriliyor.

Bu yıl İstanbul’da 9 devlet 40 vakıf toplamda 49 üniversite arasından, Bakanlığın KÜSİ İstanbul İl Temsilcisi olarak 6, Türkiye genelinde ise 90 akademisyenden görevlendirilecek.

Üniversitemizin akademik kadrosundan Karahan Mayıs 2019’ da görevine başladı.