Üsküdar Üniversitesi Malatya’da rehber öğretmen ve öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzmanı Dr. Ahmet Alkayış, Malatya İl Mili Eğitim, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Önder vakfının katkılarıyla gerçekleştirilen rehber öğretmen ve aday öğrenci buluşmalarına katıldı.

Dr. Alkayış, Malatya ilinde üniversiteye hazırlanan lise son sınıf 700 öğrenciye “Sınav kaygısı etkili ders çalışma ve motivasyon” konulu sunum gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi Malatya’da rehber öğretmen ve öğrencilerle buluştu 2

Öğrencilere, sınava hazırlık dönemine ilişkin önemli bilgiler veren Alkayış, “sınav öncesi olumsuzluklara gözler ve kulaklar kapatılmalı, mümkünse bu tür duygulara bile ket vurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Alkayış öğrencilerin sorularını cevapladı.

Dr. Alkayış, Malatya’daki ikinci programında, il genelindeki rehber öğretmenlerle buluştu. Alkayış yaklaşık 250 rehber öğretmene “Eğitimde rehber öğretmenin inovatif bakışı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi Malatya’da rehber öğretmen ve öğrencilerle buluştu 3

Üsküdar Üniversitesi Malatya’da rehber öğretmen ve öğrencilerle buluştu 4