Prof. Dr. Sinan Canan: “Anlamlı bir neden ile dünyayı değiştirmek mümkün”

Prof. Dr. Sinan Canan: “Anlamlı bir neden ile dünyayı değiştirmek mümkün”

Red Bull Amaphiko’nun yoğunlaştırılmış eğitim programı olan  Red Bull Amaphiko Connect İzmir’e Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Sinirbilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan konuşmacı olarak katıldı.

İki gün süren programda birbirinden farklı girişimciler, konuşmacılar ve yatırımcılar bir araya geldi.

Sosyal girişimcilerin yol haritalarını çizmelerine yardımcı olması planlanarak düzenlenen programda Prof. Dr. Sinan Canan etkili bir konuşma yaptı.

“Kendinize anlamlı bir neden bulunca dünyayı değiştirmek mümkün”

Prof. Dr. Sinan Canan, “Yaratıcı Beynin Kodları” başlıklı konuşmasıyla sosyal girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Canan, “İnsan kendisini doğaya karşı koruyabilecek bedensel şartlara sahip olmayan tek canlı. En başta bu yüzden düşünmeye başlar ve hayatta kalabilmek için zihnini zorlar; kıyafet üretebilir, ateşi bulabilir. Aynı insanın kendisine bahşedilen en büyük özelliği, olmayan bir geleceği hayal edip onu oluşturabilmeyi başarması. Ancak bu durumun kendisiyle duygusal olarak bağlantılı olması gerekiyor ki teşvik olsun. İşte bu yüzden insanın kendisine bir neden bulması gerekiyor. Zira neden bulan ve o nedeni anlamlı yapan kişi, dünyayı değiştirebilir, benzersizlik üretebilir. Çünkü insan öngörebilir, cesaret gösterebilir ve eğer vakit yatırırsa başarılı olabilir” ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sinan Canan girişimcilerin sorularını yanıtladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)