İletişim fakültesi yeni binasında

İletişim fakültesi yeni binasında

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi teknik donanımıyla, televizyon stüdyosuyla, laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle ve kütüphane olanaklarıyla Altunizadenin tam merkezindeki yeni binasında, güçlü kadrosuyla eğitim öğretime başlıyor.

Son teknolojiyle donatılmış televizyon stüdyosu

Bugüne kadar Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılına yeni binasında başlayacak.

Yeni binayla ilgili bilgi veren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör son teknolojiyi kullandıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Binanın tüm birimleri en son teknikle donatıldı, iletişim eğitim için tüm ayrıntılar düşünüldü. Son teknolojiyle donatılan Televizyon Stüdyosu ise özellikle televizyon ve sinema öğrencilerinin en gözde birimi olacağa benziyor. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün çoğu uygulama dersleri bu stüdyoda yapılacak. Stüdyonun sahne yapısı, ışıklandırması, kamera ve kurgu ünitesi, çekim alanı, program ve dersleri izlemek için oluşturulan oturma alanıyla İstanbul’un da en dikkat çekici stüdyolarından biri olma özelliğine sahip. Stüdyo yalnızca eğitim için değil, aynı zamanda bant ve canlı yayın çekimler için de kullanılmaya elverişli donanıma sahip bulunmaktadır.

Güngör: "Harika Mac Laboratuvarları"

İletişim Fakültesinin yeni binasında en son versiyona sahip profesyonel ekran Macintosh bilgisayarlardan oluşan yüksek kapasiteli laboratuvarlar da yer alıyor. Görsel İletişim ve Tasarım öğrencilerinin uygulama dersleri bu laboratuvarlarda gerçekleştirilecek.

Haber Atölyesi

Bilgisayar donanımlı haber atölyesi de Haber Üsküdar Gazetesinin uygulama alanı olarak tasarlandı. Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencilerinin uygulama alanı olarak tasarlanan birimde akademisyenler ve öğrenciler Haber Üsküdar Gazetesinin yayın işlerini, web sayfasını vb. uygulamaları gerçekleştirecek.

Güngör: "Gösterişli Konferans Salonu"

İletişim Fakültesinin yeni binasında çok gösterişli ve teknik donanımıyla göz dolduran geniş bir konferans salonu da bulunmakta. Fakültenin etkinlikleri, seminerler, konferanslar ve bazı dersler bu konferans salonunda planlanmakta.

Kütüphane Olanakları

Yeni binada harika bir kütüphane mekânı da oluşturuldu. Sessiz, renkli, keyifli bir çalışma alanı ve zengin yayın olanaklarıyla İletişim Fakültesi Kütüphanesi üniversitenin tüm öğrencilerine açık bulunmakta.

İletişim fakültesi yeni binasında 2

Güngör: "Muhteşem Bir Bahçe"

İletişim Fakültesinin yeni binasının en çekici alanlarından biri ise sevimli bahçesi. Kamelyalarıyla, ağaçlarıyla, çiçekleriyle, çimleriyle öğrencilerimiz için keyifli vakit geçirecekleri bir ortam sunuyor.

Geniş Derslikler

İletişim Fakültesi öğrencileri bu eğitim öğretim yılında çok daha ferah ve konforlu dersliklerde ders yapacaklarBunun başarılarına da yansıyacağını tahmin ediyoruz. 

Güngör: "En Uygun Lokasyon"

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi lokasyon olarak da İstanbul’un tam merkezinde olup, Üsküdar’ın kalbi niteliğindeki semti olan Altunizade’nin tam merkezinde. Öğrencilerimiz İstanbul’un neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar, günün 24 saati otobüs, metrobüs, metro, dolmuş, minibüs gibi toplu taşım araçlarıyla ulaşım sağlayabilirler.”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi şimdi yeni binasında, dikkat çekici mekânları ve güçlü akademik kadrosuyla yeni eğitim öğretim yılına başlıyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)