Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri

Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Tedavisel Beyin Haritalama ve Nöroteknoloji Derneği ile Brain Park’ın düzenlediği “Nöroteknoloji Startup Günleri” yapıldı. Psikiyatride cihat teknolojileri, genç girişimciler için markalaşma ve medya kullanımı, nöroteknoloji, elektronik ve informakitkte son gelişmeler ile akıllı startup ele alındı.

Nöroteknoloji Startup Günleri Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapıldı.

Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri

Program Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdür Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar'ın konuşmasıyla başladı.

Erken tanı çok önemli

“Psikiyatride cihaz teknolojileri” başlıklı sunumunda önemli konulara dikkat çekti. Psikiyatride çok fazla ölçme ve değerlendirme kaygısı yok diyen Sayar, henüz belirtiler ortaya çıkmadan koyulan tanının önemli, doğru ve yerinde tanının kişinin hayatını etkileneceğini söyledi.

Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri 2

Girişimciler için Markalaşma ve Medya önemli

Üsküdar Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı ise “Genç Girişimciler için Markalaşma ve Medya Kullanımı” başlıklı sunumunda markanın tüketiciler için önemine dikkat çekti. Atlı, kapitalist sistemde var olmak istiyorsak bir anlam oluşturmamız gerekir dedi. Markanın ürün ve hizmete değer kattığının altını çizen Atlı, yüksek katma değerli ürünlerse markalaşmanın önemli olduğunu vurguladı.

Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri 3

Üsküdar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Rüştü Murat Demirer ise “Nöroteknoloji, elektronik ve informatikte son gelişmeler” başlıklı sunumunda öğrencilere Nöroteknoloji pazarındaki yeni gelişmelerden bahsetti. Beynin çok boyutlu işleyiş yapısına değinen Demirer öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri 4

Akıllı Start Up

Dr. Arzu Başoğlu ise “Akıllı start-up” başlıklı sunumunda, uyanık olmanın, girişimci ve bilgi sahibi olmanın vazgeçilmez ögeler olduğunu aktardı.

Girişimciliğin ilk işi uyanık olmak

Girişimciliğin ilk işi uyanık olmak diyen Başoğlu "Gençken girişimci olmak kolaydır. Bazı zorluklara katlanma ve altından kalkma daha kolay olur. Gençken girişimci ruhunuzu ortaya çıkarın, yaşlandıktan sonra vaktiniz kalır mı, bilemem" dedi. Başarılı olmak için pazar hakkında bilgi sahibi olmalıyız diyen Başoğlu, pazarı araştırmanın, takip etmenin öneminin altını çizdi.

Üsküdarda Nöroteknoloji Startup Günleri 5

Konuşmaların ardından katılımcılara ödül takdim edildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)