Prof. Dr. Aziz Sancar’dan Üsküdar Üniversitesi’nin gen temelli çalışmalarına büyük ilgi.
Üsküdar Üniversitesi, bu yıl Chicago Üniversitesi’nde düzenlenen TASSA’nın (Turkish American Scientists and Scholar Association / Türk Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Birliği) yıllık konferansına katıldı. Konferansta Nobel ödüllü Türk Akademisyen Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya Üsküdar Üniversitesi heyeti, Sancar’a gen temelli tedavi çalışmalarından bahsetti. Çalışmalara Aziz Sancar’ın ilgisi yoğun oldu.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk, katıldığı konferansta üniversitenin beyin ve farmakogenomik grupları iki poster sunumu yaptı. Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Emre Üçssular’ın da katıldığı programda stant açılarak, pek çok ülkeden bilim insanlarıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Konferansta “bilim ve toplum”, “biyomedikal ve translasyonel bilimde öne çıkanlar”, “Türkiye-Amerika köprü programları”, “ortak projeler”, “üniversite sıralamaları”, “Türk üniversiteleri” ve “mühendislik alanlarının optimizasyonu” gibi pek çok farklı konu masaya yatırıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da bir konuşma yaptığı konferansta, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel ödülü aldığı çalışmasını anlattı.
ABD’deki Türk bilim insanları ile Türkiye’deki bilim insanları arasında köprü görevi üstlenen ve 7 ülkeden katılımcıların yer aldığı TASSA konferansında, Türkiye’nin dünyada herkesle rekabet edebilecek bir ülke olması için gayret sarf edildiği özellikle vurgulandı.
Konferansta Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Emre Üçsular Nobel Ödülü alan Türk akademisyen Prof. Dr. Aziz Sancar ile de görüştü. Sancar’a Üsküdar Üniversitesi’nin gen temelli tedavi çalışmalarına ilişkin bilgi verilirken, Sancar çalışmalara ilgi gösterdi.