Acil durum ekiplerinin gerekliliği konuşuldu...

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından Üniversite Kültürü dersi kapsamında “Okullarda Bulunan Acil Durum Ekiplerinin Yeterlilikleri” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak SHMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Öğr. Gör. Esad Sadık Demirtaş katılım sağladı.

“Görevlendirilecek kişilerin önceden belirlenmesi gerekiyor”

Okullarda yapılması gereken acil durum planlamaları konusuna dikkat çeken SHMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Öğr. Gör. Esad Sadık Demirtaş; “Acil durumlarda görevlendirilecek kişilerin önceden belirlenmesi gerekiyor. Bunun yanında önleyici tedbirler alınmalı, tatbikatlar yapılarak müdahale ve tahliye yöntemleri oluşturulmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Acil durum ekipleri oluşturulması gerekiyor”

Okullarda bulunan acil durum ekiplerinin yeterlilikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Demirtaş; “Yapı yüksekliği 30-50 m’den fazla olan konut binaları ile içinde 50 kişiden fazla insan bulunan konut dışı her türlü yapıda, binada, tesiste, işletmede ve sitelerde acil durum ekipleri oluşturulması gerekiyor. Bu ekipler şöyledir; söndürme ekibi, kurtarma ekibi, koruma ekibi ve ilk yardım ekibi. Bu ekiplerin acil durum eğitimi almış olmaları ve olay anında paniğe kapılmadan hareket edebilmeleri çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, katılım sağlayan öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)