Yabancı uyruklu öğrenciler hem eğlendi hem kültürlerini tanıttı

Yabancı uyruklu öğrenciler hem eğlendi hem kültürlerini tanıttı

Yabancı uyruklu öğrenciler hem eğlendi hem kültürlerini tanıttı 2

Üsküdar Üniversitesi’nde eğitim gören çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci düzenlenen etkinlikte yemeklerini, kıyafetlerini, oyunlarını kültürlerine dair ne varsa anlatıp, tanıttı. ERASMUS Ofisi tarafından düzenlenen “İnternational Day” programına farklı üniversitelerden yabancı uyruklu öğrenciler de katıldı.

Yabancı uyruklu öğrencilerinin uyumunu önemseyen, hiçbir zorluğa maruz kalmadan rahat bir şekilde öğrenimlerini hedefleyen Üsküdar Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrencileri için bir etkinlik gerçekleştirdi.

Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü ERASMUS Ofisi tarafından “İnternational Day” programı düzenledi. Merkez Yerleşke lobi alanında yapılan programda dünyanın dört bir yanından gelerek Üsküdar Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler katıldı. Her bir ülkeye açılan özel stantta arkadaşlarına kendi kültürlerini tanıttı, anlattı.

Öğrenciler kendi ülkelerine ait hazırladıkları yemekleri, giydikleri özgün kıyafetleriyle sundu.Yabancı uyruklu öğrenciler hem eğlendi hem kültürlerini tanıttı 3

Üsküdar Üniversitesi Dans Kulübünün de desteklediği etkinlikte öğrenciler kendi yöresel oyunlarını canlı performansla sergiledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler hem eğlendi hem kültürlerini tanıttı 4Akademik, idari personelin yanı sıra öğrencilerin de ilgi gösterdiği programa farklı üniversiteden de yabancı uyruklu öğrenci katıldı.