3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Protokolü imzalandı.
Üsküdar Üniversitesi, dünyayı değiştirecek “genç” fikirleri arıyor…
3’üncüsü bu yıl gerçekleştirilecek olan Davranış Bilimleri Fikir Festivali’nde lise öğrencileri “Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir” başlığı altında üretecekleri fikirleri ile yarışacak.
Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi, lise öğrencilerini üçüncü kez festivalde buluşturacak.
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerini bilime teşvik etmek ve onların fikirlerine sahip çıkmak amacıyla düzenlenen festivalde lise öğrencileri, geliştirdikleri projelerle yarışacak.
Protokol imzalandı…
Üsküdar Üniversitesi 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali’nin bu seneki konusu “Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir” olarak belirlenirken,
festivale ilişkin protokol imza töreni Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirildi. Protokol İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan arasında imzalandı.
Törene Anadolu yakasındaki İlçe Milli Eğitim müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi müdürleri ve liselerde görev yapan müdürler ile çok sayıda öğretmen katıldı.
Geleceğin bilim insanları bu festivale arkadaş olacak!
Projenin tanıtımına ilişkin sunum yapan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üniversite olarak bilimi, fikirleri desteklediklerini, amaçlarının geleceği değiştirecek fikirlerin bulunmasına aracılık etmek olduğunu söyledi. Kişisel, kurumsal ve ulusal bazda proje kültürünün geliştirilmesini amaçlarını belirten Konuk, “Gençlerin hayallerini, fikirlerini hayata geçirmek için bu festivali düzenliyoruz. Geleceğin bilim camiasını oluşturacak gençler festivalle tanışıp arkadaş olacaklar.” dedi.
Genç fikirlere sahip çıkılmalı!
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan katılımcılara “Liderlik Psikolojisi” başlığında seminer verirken, Türkiye’nin geleceğinde önemli görevlere gelecek gençlerin fikirlerini bir festivalde buluşturmanın üniversite olarak mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Son dönemlerde beyin temelli öğrenmede duyguların öğrenme üzerindeki etkisinin ortaya çıktığına dikkat çeken Tarhan, “Duygu katılmayan bilgi kalıcı olmuyor. Eskiden duygular sadece sanat ve inancın konusu iken şimdi bilimin de konusu haline geldi. Üsküdar Üniversitesi olarak böyle bir festivalle gençleri buluşturmayı ve fikirlerini dinlemeyi çok önemli buluyoruz. Gençlerin yeni fikirler üretmesi ve bu fikirlere sahip çıkılarak projelendirilmesi toplumların gelişmesi için önem taşımaktadır.” dedi.