60 Dakikada Nutri Genetik Paneli

Üsküdar Üniversitesi önemli bir panele ev sahipliği yaptı. “60 Dakikada Nutri Genetik” isimli panel de genetik ve bireysel beslenme ele alındı. Bireysel beslenmenin önemine dikkat çekilen programda beslenme ve diyet konusunda günümüzde ciddi bilgi kirliliği olduğunun altı çizildi.

“60 Dakikada Nutri Genetik” Paneli Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden de öğrenciler katıldı. Panelin konuşmacıları ise Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan ve Dyt. Gizem Köse idi. 

Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı panelde bireysel beklenme, genetik beslenme konuları ayrıntısıyla ele alındı. Günümüzde beslenme konusunda ciddi bilgi kirliliği olduğuna dikkat çekilen panelde, vejetaryen, vegan beslenme başlıkları da konuşuldu.

Köse, “Beslenmenin insan sağlığı üzerine olumlu etkisi” üzerine konuşma yaparken Ulucan da “Genetik ve bireysel beslenme” başlığında paylaşımlarda bulundu.

Kişisel diyet programı uygulanmaması halinde, kişilerin sağlıklarına bir süre sonra zarar verebileceğine hatta ilaçlara bağımlı olma durumu oluşacağına dikkat çeken Köse, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan dört ana besin grubu olduğunu bunların da süt, tahıl, et ve meyve grubu olduğunu hatırlattı. 

Doç. Dr. Korkut Ulucan genetik ile beslenme arasındaki ilişkiye vurgu yaptı. 

Panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk da katıldı.

60 Dakikada Nutri Genetik Paneli 60 Dakikada Nutri Genetik Paneli 2 60 Dakikada Nutri Genetik Paneli 3