Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 3 ve 4’üncü sınıf Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri önlük giyme heyecanı yaşadı. Geleneksel beyaz önlük giyme törenine öğrencilerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci öncülüğünde gerçekleştirilen tören NP Diş ve Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryum Konferans Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Deniz Demirci:Beyaz önlük giymek ayrıcalıktır”

Açılış konuşmalarının ilkini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci yaptı. Beyaz önlük giyecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Demirci; “Beyaz önlük giymek bir ayrıcalıktır. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz. Beyaz önlük giymek ayrıca da zordur. Kolayca kirlenebilir ancak siz beyaz önlüğün temsil ettiği vicdani, ahlaki ve insani değerlerin bırakın kirlenmesini asla lekelenmesine dahi izin vermeyin.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Arif Altuğ Ertekin: “İnsanlara dokunup birilerine şifa olacaksınız”

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin; “Karşımda böyle bir topluluk görünce hem okulum adına hem meslek adına duygulanmamak elde değil. Sizler bu mesleği seçmişsiniz. İnsanlara dokunup birilerine şifa olacaksınız. Bu önlüğü giymekle sağlık camiasına sizler de katılacaksınız ve inanıyorum ki çok güzel işler başaracaksınız. İnanıyorum ki içinizden bir kısmı bu işin eğitim ve akademisyenlik yönünde olacak. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Yaptığınız hizmetin bedeli ölçülemeyecek derecede önemli”

Öğrencilerin mesleki sorumluluğu yüklenmeye bir adım daha yaklaşmış olduklarından bahseden Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka; “Öğrencilik hayatında bazı günler var ki bugünlerin özel anlamları vardır. Mesleki sorumluluğu yüklenmeye bir adım daha yaklaşmış bulunuyorsunuz. Bu önlüğü giymenizle birlikte sizlere yetkiler ve sorumluluklar verilmektedir. Beyaz önlüğün getirdiği sorumluluğu sonuna kadar taşıyacaksınız. Yaptığınız hizmetin değerini alacağınız ücretle ölçmeyin, alçaltmayın. Yaptığınız hizmetin bedeli ölçülemeyecek derecede önemli. Hayatınızda başarılar diliyorum.”  ifadelerini kullandı.

Tören toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)