Üsküdar Hazırlık Okulu bir kez daha Pearson Assured statüsüne erişti

Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü İngilizce Hazırlık Okulu ve okula bağlı Fakülte İngilizce Birimi, “Pearson Assured” tarafından gerçekleştirilen kalite denetleme sürecinden bir kez daha başarıyla geçti ve yeniden akredite edildi. Üniversite, 2018-2019 akademik yılından itibaren İngilizce Hazırlık Programını başarıyla bitiren öğrencilerine, uluslararası olarak tanınan bir üniversitede İngilizce eğitimi aldıklarını tescilleyen “Pearson Assured” sertifikası veriyor. 


40 kalite standardına uyum sağlandı

Kurum içinde sunulmak ve değerlendirilmek üzere tasarlanan, eğitim ve/veya öğrenme programlarına sahip olan üçüncü parti kuruluşlar için uluslararası bağımsız bir sistem olan Pearson Akreditasyonu, nitelik ve yeterliliklerin geliştirilmesinde, düzenli bir kalite güvence sistemi oluşturulmasında güçlü bir deneyime sahip. Bu bağlamda Üsküdar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, Pearson Akreditasyonu tarafından belirlenen “Yönetim-Organizasyon”, “Eğitim-Öğretim” ve “Ölçme Değerlendirme” alanlarında 3 temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirildi ve toplam 40 kalite standardına uyum sağladığı kanıtlandı. Pearson Assured uluslararası kalite denetçisi Covid-19 önlemleri gereği çevrimiçi bağlantı ile üniversitenin dosyalarını inceledi ve kadro ile görüşmeler yaptı. Okul, incelemeler sonucunda standartlara uyum kontrolüne dair tam uyum raporu aldı. 

ABD ve Avrupa’nın birçok bölgesinde iş bulma kolaylığı sağlıyor 

2018-2019 akademik yılından itibaren İngilizce Hazırlık Programını başarılı bir şekilde bitiren tüm öğrenciler, “Pearson Assured” sertifikasını alma hakkı kazanırken bu akreditasyon aynı zamanda, öğrencilerin, kalitesi uluslararası olarak tanınan bir üniversitede İngilizce eğitimi aldıklarının da bir göstergesi. İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’si, ABD, Avrupa ve Orta Doğu’da da birçok kurum ve kuruluş ile çalışmalar yürütmekte olan Pearson Akreditasyon; bu belgeyi almaya hak kazanan öğrencilere, bahsedilen bölgelerde okul kabulleri, iş başvuruları, akademik ve mesleki kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek sağlıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)