Üsküdar Üniversitesi aday öğrenciler için tanıtımlarını sürdürüyor

Hafta boyunca lise öğrencileri ile online etkinliklerde buluşan Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri, gençleri üniversite bölümleri ve kariyer planlamaları hakkında bilgilendirdi. NP İstanbul Beyin Hastanesinden Klinik Psikolog Aybeniz Yıldırım ise gençlere, aile içi iletişim hakkında bilgilendirmede bulundu.   

 

Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencileriyle buluştuğu etkinlikte Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, gençlere Tıp Fakültesini ayrıntılı olarak tanıttı.

İlköğretim öğrencilerine tıbbi ve aromatik bitki eğitimi 

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman ve Laboratuvar Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özkan Oktay, “Tasarım Beceri Atölyeleri” çalışmaları kapsamında Emrullah Turanlı İlkokulu öğrencileri ile buluştu.

Öğrenciler evlerinde bitki yetiştirdi

19 Mart ve 8 Nisan tarihlerinde düzenlenen iki farklı oturumda öğrencilerle buluşan Kaman ve Oktay, tıbbi ve aromatik öneme sahip bitkilerin (adaçayı, kekik, biberiye, nane, melisa, fesleğen, aynısefa, maydanoz, lavanta vb.) yetiştirilmesi, bakımı ve önemi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Akademisyenler ayrıca öğrencilerin ilgi duydukları ve seçtikleri tıbbi bitkilerin ev ortamında saksıda yetiştirilmesi ile ilgili uygulama yaptırdı ve öğrencilerden bitkilerin yetişme sürecini gözlemlemelerini istedi.

Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşan NP İstanbul Beyin Hastanesinden Klinik Psikolog Aybeniz Yıldırım, “Aile içi iletişim ve çatışmalar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi ve gençlerin merak ettikleri soruları yanıtladı.  

 Haftasının son etkinliğinde ise Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karasakal, Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler verdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)