Pek çok alanda kalitenin rolü ele alındı
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kalite Kulübü tarafından “Haydi, Bir İz Bırak!” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Kalite bilincinin bireysel ve toplumsal dönüşümdeki gücünü ortaya koyan etkinlikte kalite anlayışını sadece teorik bir kavram olmaktan çıkarıp, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir değere dönüştürme amaçlandı.
Merkez Yerleşke Kuleli salonunda gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.
Kalitenin topluma yansıyan sonuçları konuşuldu
Kalite Kulübü Başkanı Şevval Pınar Erboğan’ın konuşmasının ardından Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GBA) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar açılış konuşmasını gerçekleştirdi. “Toplumda İz Bırakmak: Kalite ile Fark Yaratmak” başlıklı sunum gerçekleştiren Yaşar, kalitenin bireysel hayatta nasıl bir etki oluşturduğunu ve topluma yansıyan sonuçlarını değerlendirdi.
Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, kaliteyi hayatın her alanına entegre etmenin ve gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almasının önemini de vurguladı.
Pek çok alanda kalitenin rolü ele alındı
Katılımcılar daha sonra “Kalite ve Değer Eşleştirme” oyunuyla kaliteyi temsil eden kavramları belirleyerek, toplumsal yaşamla bağlantısını keşfetti.
“Bireysel Kalite, Toplumsal Etki” başlıklı interaktif sunumda kişisel gelişimden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda kalitenin rolü ele alındı. Katılımcılar, “Toplumda Kalite Haritası” atölyesinde kaliteyi artırmaya yönelik fikirlerini paylaştı.
İz bırakan fikirler, sürdürülebilir çözümler…
“Kalite Dedektifleri” çalışmasında ise gruplara ayrılan katılımcılar gündelik hayatta karşılaşılan toplumsal kalite sorunlarına çözüm önerileri geliştirdi. Katılımcılar kaliteyi artırmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar ortaya koydu.
Etkinliğin diğer bir bölümünde “İz Bırak!” simülasyonu gerçekleştirildi. Simülasyonda küçük bir toplumsal iyilik eylemi belirlenerek bunun zincirleme bir etkiyle nasıl büyük bir toplumsal dönüşüme evrilebileceği deneyimlendi.
“İz bırakma” simülasyonu için deneyimler paylaşıldı
Aynı zamanda etkinlik kapsamında iz bırakmış kişilerin başarı hikâyeleri paylaşıldı ve kalite bilincinin nasıl sürdürülebilir kılınabileceği tartışıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Özşahin ise gençlerle “iz bırakma” simülasyonu için deneyimlerini paylaştı.
İş hayatında kalite odaklı yaklaşımların artması amaçlandı
Etkinlik ile kalite kültürünün yaygınlaşması, gençlerin sosyal sorumluluk bilinci kazanması, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık, akademik ve sektörel iş birliklerinin güçlenmesi, eğitimde ve iş hayatında kalite odaklı yaklaşımların artması amaçlandı.
Katılımcılara sertifikaların takdim edilmesinin ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)