‘Klinik Deneyimler Serisi’ öğrencilerin başarılarını artırmayı amaçlıyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57727

Üsküdar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (BAP), Klinik ve Cerrahi Bilimler Direktörlüğü tarafından başlatılan ‘Klinik Deneyimler Serisi’ ile ‘Vaka Çözümleme Serisi’ Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanıyor. Klinik ve Cerrahi Bilimler Çalışma Kolu ekibi, düzenledikleri etkinliklerle öğrencilerin klinik hayatına yönelik tecrübe edinmelerini sağlıyor. Yapılan etkinliklerde katılan uzman isimler, hekim adaylarına kariyer hayatlarında yaşayabilecekleri olayları ve ilginç vakaları anlatarak meslek hayatlarında edindikleri bilgileri paylaşıyor.

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi Galenos Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yakup Tuna, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Anış Arıboğan ve Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aptullah Haholu, bilgi ve tecrübelerini geleceğin hekimleriyle paylaştı. 

Prof. Dr. Mehmet Yakup Tuna: “Öğrenmek için merak etmek gerekiyor”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yakup Tuna, öğrenme sürecinde merakın önemine dikkat çekti. Tuna; “Merak etmedikten sonra öğrenme güçleşir. Önce meraklı olacaksınız. Disiplin olmadığı zaman iş yürümez, ilk kural disiplindir. Ameliyathanede sadece ameliyatı yapan kişi konuşur. Başarı her zaman tek kişiye mal edilirken komplikasyonu kimse üstüne alınmaz. Disiplin olmadığı zaman komplikasyonlar çoğalır. Hem hayatta hem meslekte başarı için disiplin her zaman şarttır.” dedi.

Prof. Dr. Anış Arıboğan: “İyi bir uzmandan önce iyi bir pratisyen olmaya çalışın”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Anış Arıboğan, konuşmasında iyi bir uzman olma yolunda ilk adımın güçlü bir pratisyenlikten geçtiğini hatırlattı. Arıboğan; “Bir sağlık personelinin başka bir sağlık personeline her fırsatta yardımcı olması gerekir. Bir hekim başka bir hekimin kuyusunu asla kazmaz. Bir radyolog bir dahiliyeciyi yanıltamaz. Ben ilk mezun olduğum dönemde zorunlu görevde bilmemekten hep korkuyordum. ‘Bir hasta gelecek ve ben çaresiz kalacağım’ diye. Zaman içinde sürekli işin ucundan tuttum ve yıllar içinde önce iyi bir pratisyen hekim sonra da iyi bir uzman oldum. Sizler de iyi bir uzmandan önce iyi bir pratisyen olmaya çalışın.” ifadelerini kullandı. 

Patolojide dikkat edilmesi gerekenler ele alındı

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aptullah Haholu ise patoloji yorumlamasında karşılaşılan yaygın hataları anlatarak öğrencilerin bu alanda dikkat etmeleri gereken noktaları vurguladı. Etkinlikte ayrıca sağlıklı ve sağlıksız dokular arasındaki histopatolojik farklılıklar üzerine pratik bilgiler paylaşıldı.

‘Klinik Deneyimler Serisi’ yıl boyunca devam edecek…

Üsküdar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu, Klinik ve Cerrahi Bilimler Direktörlüğü tarafından başlatılan ‘Klinik Deneyimler Serisi’ yıl boyunca devam edecek. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)