İngilizce Hazırlık Okulundan EAQUALS denetiminde büyük başarı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57025

Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü bünyesindeki İngilizce Hazırlık Okulu, 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşen EAQUALS denetimini başarıyla tamamladı. Yönetim, eğitim, öğretim, ölçme-değerlendirme, müfredat ve materyal hazırlama konularında uluslararası standartlar çerçevesinde başarılı bir denetimi tamamlayan Üsküdar Üniversitesine akreditasyon belgesi takdim edildi. 

Üsküdar Üniversitesi küresel düzeyde eğitimde niteliği artırıyor.

Her alanda denetlenebilir ve ölçülebilir olmayı önemseyen Üsküdar Üniversitesi, Yabancı Diller Koordinatörlüğü bünyesindeki İngilizce Hazırlık Okulunun 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşen EAQUALS denetimini başarıyla tamamladı.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, bu yoğun çalışma ve denetim sürecini değerlendirmek üzere hazırlık okulu akademik kadrosu ve koordinatörüyle bir araya geldi.

Büyük bir azim ve çalışmanın sonucu…

EAQUALS Yabancı Dil Eğitimi Uluslararası Akreditasyon Kuruluşu Genel Müdürü Lou McLaughlin, 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen danışman denetiminden sadece iki ay sonra gerçekleştirilen bu denetime hazır olunmasının kendilerini şaşırttığını ve bu başarının büyük bir azim ve çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti. 

Özellikle yönetim ve organizasyon ile paydaşlarla iletişim konularında mükemmellik notu alan okulun, bu başarıyı Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur’un güçlü liderliği sayesinde elde edildiği vurgulandı.

Hazırlık okulunun uluslararası standartları

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muhsin Konuk, alınan akreditasyonun düzenli ve sistematik çalışmalarla elde edildiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ise hazırlık okulunun uluslararası standartlarda olmasının ve akreditasyon sürecinde elde edilen başarının üniversite adına büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Akreditasyonun YÖK tarafından tanınmasının önemi...

Toplantıda ayrıca EAQUALS akreditasyonunun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmasının ve öğrenciler için değerinin büyük olduğuna da dikkat çekildi.

Akreditasyon belgesi takdim edildi…

Başarılı bir denetim sonucu elde eden Üsküdar Üniversitesine EAQUALS belgesi törenle takdim edildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)