Üsküdar Üniversitesine TEKNOFEST ödülü…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57092

Üsküdar Üniversitesi NeuroSpectra ekibi, TEKNOFEST 2024 Biyoteknoloji ve İnovasyon-Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi Kategorisinde (RaDiChal) “ALS Tedavisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım: Progranulin Artırılması ve Otofaji Aktivasyonu” başlıklı projeleri ile 3’üncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024’te verildi.  

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü ve RaDiChal Kurucu Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan öncülüğünde, 2020 senesinden beri faaliyet gösteren RaDIChal (Rare Disease Challenge), bu sene Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Nadir Hastalıklar Kategorisi altında TEKNOFEST 2024’e dahil edildi. 

Danışmanlığını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Türkgenç’in yaptığı “ALS Tedavisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım: Progranulin Artırılması ve Otofaji Aktivasyonu” başlıklı proje ekibinde Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Rabia Nur Gökkurt, Nida Açıkgöz, F. Nidal Şat ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Güler Üsküdar Üniversitesini temsilen yer aldı.

Projelerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’a sunma fırsatı bulmuşlardı

Yüzlerce projeyi geride bırakarak finale yükselen ekip yarışmanın final aşamasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’a projelerini sunma imkânı bulmuşlardı.

Ödülleri Adana TEKNOFEST’te takdim edildi

Ekibe 02-06 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen ödül töreninde ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kaçır, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı/Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından takdim edildi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)