İnsanlar Neden Kiralık Katil Olur?

Prof. Dr. Sevil Atasoy

Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu ile youtube yayınında bir araya geldi. Kiralık katillerin ele alındığı programda Atasoy kiralık katillerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kiralık katillerin çok eski tarihlerden beri var olduğunu belirten Atasoy, bir dönem gazetelerde kiralık katil ilanlarının bulunduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu’nun youtube yayını konuğu oldu. Seri olarak düşünülen yayınların ilkinin konusu kiralık katiller oldu.

“Neden kiralık katil olunur?”

Prof. Dr. Sevil Atasoy, insanların neden kiralık katil olduğu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Atasoy, “Kimileri kendini akıllı sanır. Kendileri birini öldürmektense para karşılığı başkasına öldürtür. Bu tarz kişiler kimi zaman sadece planlar, bu şekilde senelerini bile geçirebilir. Fakat kimileri de hedeflerine ulaşır. Bu olayın pek çok örneği Türkiye’de de var. Fakat bana göre kiralık katil ile yapılan ortaklık, dünyanın en aşağılık suç ortaklığı. İnsanların birini öldürtmelerinin altında yatan pek çok sebep var. Kimisi gönül ilişkileri yüzünden, kimisi para için kimisi de bir rakibini ortadan kaldırmak için kiralık katiller ile ortaklık anlaşmaları yapabiliyor. Fakat diğer cinayetlerden farklı olarak kiralık katiller aracılığı ile işlenen cinayetlerde fail ile mağdur arasında bir aracı var. Kiralık katillerin ise genelde tek amacı para kazanmak olur.” İfadelerini kullandı.

“Kiralık katiller çok eski tarihlerden beri var”

Prof. Dr. Sevil Atasoy, kiralık katil, silah gibi şeyleri bulabilmenin çok kolay olduğunu söyleyerek artık web sitelerinin bile var olduğunu belirtti. Atasoy, “Kiralık katil kiralanabilecek siteler vardı şuanda yasaklandı bunlar. Otomobil alıp satmakla başlayan işler yavaş yavaş silah almaya, uyuşturucu almaya, katil aramaya kadar gidiyor. Ama zaten biz tarihe baktığımız zaman çok çok gerilerde kiralık katil olaylarını görebilmekteyiz. 1950’li 1960’lı yıllarda kiralık katil için gazetelere verilen ilanlar var. Kiralık katilliğin piyasası çok enteresan.” Şeklinde konuştu.

“Kiralık katille yapılan anlaşmaların doğuracağı sonuçlar”

 Kiralık katillere yapılan anlaşmaların doğuracağı sonuçlara değinen Prof. Dr. Sevil Atasoy doğabilecek sonuçları dört başlık altında belirtti. Atasoy, “İlk doğacak sonuç maalesef en kötüsü amaca ulaşılır ve kişi ölür. İkincisi katil teşebbüs halinde kalır, kişi ölemez. Üçüncüsü polisin araya girmesi ve cinayeti önlemesi. Sonuncusu da kiralık katilin veya asıl kişinin cinayeti işlemekten veya işletmekten vazgeçmesidir.” Şeklinde konuştu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)