Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını Kimler Tercih Etmeli?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı, aday öğrencilerin ilgi gösterdiği programlar arasında yer alıyor. Programdan başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Sağlık Kurumları İşletmecisi” unvanı veriliyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı nedir?

Sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu, özel kurum ve kuruluşlarında idari işlemlerin yönetilmesini kapsayan Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında, sağlık kurumlarını yönetebilmek için bütüncül bir yaklaşım ile bu alanda kaliteli hizmet verecek, ekonomik anlamda başarılı ve kalitede oluşan rekabete katkı sağlayacak elemanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programını kimler tercih etmeli?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programını tercih edecek adayların sağlık sektörüne meraklı, iletişim becerilerinin güçlü olması gerekiyor. Bunun yanında, insan ilişkileri kuvvetli, güler yüzlü, sorumluluk sahibi, planlı çalışabilen, dikkatli ve özverili adayların tercih edebileceği bir program.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında alınan dersler nelerdir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının 2 yıllık eğitim sürecinin ilk yılında öğrencilere Genel Muhasebe, Genel İşletme, Genel Hukuk, Hastane Yönetimi ve Organizasyonu, Temel Sağlık Bilgisi ve Tıbbı Terminoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Kurumlarında İnsan Hakları Yönetimi, İstatistik dersleri veriliyor. İkinci yani son yılda ise; Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi, Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim, Sağlık Sigortacılığı, Sağlık Kurumlarında Pazarlama ve Halkla İlişkiler, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri, Girişimcilik, Sağlık Ekonomisi, Salık Mevzuatı, Sağlık Mevzuatı, Sağlık Kurumları Yönetimi, İlk Yardım, Sağlık Kurumlarında Satın Alma ve Malzeme Yönetimi dersleri veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor, böylelikle sektöre hazır hale geliyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları nerelerde çalışabiliyor?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler resmi ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık sigortası ile ilgili birimlerde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında, sağlık araştırma merkezlerinde çalışma imkanı bulabiliyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği ve Sağlık Yönetimi bölümüne geçiş yapabiliyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının özel koşulu var mı?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında özel koşul bulunmuyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.




 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)