Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın Kitabı Okuyucu ile Buluşuyor!

Yeni Medya ve Alternatif Gazetecilik: Yeni Olanaklar, Sorunlar ve TartışmalarÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın editörlüğünü üstlendiği “Yeni Medya ve Alternatif Gazetecilik: Yeni Olanaklar, Sorunlar ve Tartışmalar” kitabı çıktı.

Yeni medyadaki habercilik pratiklerine ilgi duyan herkesin okumalı!

Yeni medya platformlarında gazeteciliğin yaşadığı dönüşümü, yeni olanaklar, sorunlar ve tartışmaları on bir farklı yazarın kaleminden yansıtan eserde Zaytung,  Limon Haber ya da Evrim Ağacı gibi güncel ve ilgi çekici alternatif medya örneklerini inceleyen bölümler bulunuyor. Hiper Yayınlarından okuyucusuyla buluşan kitap sadece iletişim alanındaki akademisyenlerin değil, yeni medyadaki habercilik pratiklerine ilgi duyan herkesin okuması ve keyif almasını hedefliyor.

“Yeni medyadaki alternatif gazetecilik pratikleri avantajlar sunuyor”

Doç. Dr. Gül Esra Atalay, yeni medya ve gazetecilik ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken editörlüğünü üstlendiği Yeni Medya ve Alternatif Gazetecilik: Yeni Olanaklar, Sorunlar ve Tartışmalar” kitabının içeriği ile ilgili bilgi verdi.
Atalay, “Yeni medya teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla alternatif gazetecilik olanakları bir hayli genişledi. Sabit herhangi bir noktadan denetlenemeyen ve kolay sansür edilemeyen yeni medya mecraları, her türden alternatif kimlik, hareket ve varoluş biçimlerine kendi sözlerini söyleme imkânı veriyor. Medya tekellerinde, ana akımda yoğunlaşan gücü dağıtarak farklı noktalara yayıyor. Bu açıdan yeni medyadaki alternatif gazetecilik pratikleri geleneksel medyaya göre demokratikleşme, farklı seslerin duyulması, halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi, çok-çeşitlilik ve azınlık hakları konularında avantajlar sunuyor. Öte yandan, yeni medyanın haber ve habercilik alanında bir takım yeni sorunlar doğurduğu da yadsınamaz” dedi.

Alternatif gazeteciliği yeni medya bağlamında ele alan Yeni Medya ve Alternatif Gazetecilik: Yeni Olanaklar, Sorunlar ve Tartışmalar kitabında yer alan kitap bölümleri şöyle:

Dr. Öğr. Üyesi Bahar Muratoğlu Pehlivan: Yeni medyada bilim haberciliği: Bir alternatif habercilik örneği olarak Evrim Ağacı
Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal:  Sosyal medya gazeteciliği
Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay: Kültür bozumu ve alternatif medya olanağı olarak Zaytung haberleri
Galip Eraydın Türkiye’de alternatif medya: Medyatava ve Medyaradar üzerine bir inceleme
Kubilay Kos:  Barış gazeteciliği
Eda Gedikoğlu: Alternatif medya bağlamında etik değerlerin dönüşümü
Hediye Yorulmaz: İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve alternatif medya
Sena Özşirin: Bir yurttaş gazeteciliği pratiği: papiroom örneği
Eymen Yılmaz, Alternatif medya ve kadın ilişkisi üzerine: Kazete haber sitesi örneği
Salim Gören: @ Limon Haber Çerçevesinde Post Modern yurttaş Gazeteciliği
Mariye Özçelik: Alternatif Medyada Varolmak: Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)