Sağlık sektörünün bel kemiği ‘Hemşirelik’



Hemşirelik bölümü üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunuyor. Adayların sayısal puan türüyle tercih edebildiği hemşirelik bölümü, sağlık alanında günümüzün en çok rağbet gören gözde meslekleri arasında yer alıyor.

Hemşirelik nedir?

Sağlık sektörünün en önemli mesleklerinden biri olan hemşirelik, toplumun sağlığının korunmasına ve gelişmesine yardım eden, hastalık durumunda bütüncül bir yaklaşımla hastayı iyileştirmeye yönelik sağlık bakımı veren bir disiplin.
Hemşirelik bölümü birey, aile ve toplum sağlığını korumada ve çözümler geliştirmede çalışacak, hastaların bakımını kanıta dayalı bilimsel çalışmalarla yapacak hemşireler yetiştirmeyi hedefliyor.



Hemşirelik Bölümünde okutulan dersler neler?

Hemşirelik bölümünde teorik eğitimle birlikte uygulamalı eğitimde birbiriyle bağlantılı olarak veriliyor. Temel Anatomi, İnsan Fizyoloji, Biyokimya, Psikoloji, Genel Beslenme, Hemşirelikte İletişim, Mikrobiyoloji, Biyoistatistik, Patoloji, Farmakoloji, Hemşirelikte Yönetim ve Liderlik gibi teorik derslerin yanı sıra Sağlıklı Yaşam Süreci ve Hemşirelik, Sağlık Durumunda Bozulma ve Bakım dersleri de hem teorik hem de uygulamalı olarak okutuluyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde okutulan Hemşirelik bölümünde okuyan öğrenciler alanında uzman isimlerden aldığı eğitimi 50’yi aşkın laboratuvarında son teknoloji aletlerle uygulama imkânı buluyor. Öğrenciler son yarıyılda ise intörnlük uygulaması ile saha deneyimi elde ediyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri, Üsküdar Üniversitesi bilim ve uygulama ortağı NP İstanbul Beyin Hastanesi, NP Feneryolu ve NP Etiler Tıp Merkezinde de staj imkânı buluyor.



Hemşirelik Bölümünü kimler tercih etmeli?

Hemşirelik bölümü; iletişim becerileri ve insan ilişkileri güçlü, anlayışlı, sabırlı, empati kurabilen, ekip çalışmasına yatkın, dikkatli, özverili, becerili, güler yüzlü, sorumluluk sahibi ve yeniliklere açık adayların tercih edebileceği bir alan.

Hemşirelik Bölümünün çalışma alanı nerelerdir?

Hemşirelik bölümünden mezun olan öğrenciler, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti veren bütün kuruluşlarda, kamu ve özel sektöre ait hastanelerde, okullarda, işyeri sağlık birimlerinde, evde bakım hizmeti veren kuruluşlarda, ayakta teşhis ve tedavi sağlayan sağlık kuruluşlarında, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.

Hemşirelik Bölümünün özel koşulu var mı?

Hemşirelik bölümünün özel koşulu bulunmuyor. Aday öğrencilerin Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavında yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencisi Mine Akyazı, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)