Prof. Dr. Haydar Sur, UCLG-MEWA’da koronavirüsü anlattı



Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) konuğu oldu. Sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanan etkinlikte Prof. Dr. Haydar Sur, koronavirüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Dikkatli davranırsak salgın sona erecektir”

Prof. Dr. Haydar Sur, alınacak tedbirlere değindi. Sur, “Hijyen kurallarına dikkat edelim, havalandırmaya çok dikkat edelim, elleri su ve sabunla yıkamaya dikkat edelim, eşyaların temizlenmesi ve sosyal mesafeye özen gösterelim. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece bu salgın bir müddet sonra sönecektir” şeklinde konuştu.

Koronavirüsün belirtileri anlatıldı

Koronavirüs’ün ortaya çıkışı ile ilgili paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Haydar Sur, koronavirüsün belirtilerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. Sur, “Hastalığın belirtileri arasında 38 derece veya daha yüksek ateş, başlangıçta boğaz yanması ve kuru öksürük, 4 – 5 gün sonra balgamlı hale gelebilir, solunum güçlüğü, halsizlik, kas ağrısı, eklem ağrısı ve nadiren burun akıntısı baş ağrısı gibi belirtileri var” dedi.

Yerel yönetimler arasında işbirliği oluşturma konusunda 100 yılı aşkın bir tecrübenin günümüzdeki temsilcisi olan, dünya genelindeki yerel yönetimleri bir şemsiye altında toplayan UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından biri. Bölgedeki yerel yönetimlerin uluslararası platformlarda etkin temsilinin sağlanması, güçlü yönetişim yapılarının kurulması ve uluslararası gündemlerin yerelleştirilmesi konusunda faaliyetlerini sürdürüyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)