Uluslararası öğrenciler mentor ve menti buluşmasında
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uluslararası Öğrencileri Akran Mentor ve Menti Buluşması etkinliği gerçekleştirdi. Programda konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar’da olmak İstanbul’un içinde olmaktır. Mentor ve Menti ilişkileri ilgili pozitif psikolojide hedef arkadaş kavramı var. Mentor ve menti ilişkisi iki tarafa da kazandırıyor.” İfadelerini kullandı.
Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin katıldı.
Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin: “Sizler bizim tarih ve kültür elçilerimizsiniz”
Programın selamlama konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin İstanbul’un asırlardan beri yabancı kültürlerin toprağı olduğunu ve dolayısıyla tarihin bize yüklediği büyük bir misyonun var olduğunu söyledi. Tekin, 2019-2020 akademik yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adına ayrı bir komisyonun oluşturulduğunu bu sebeple heyecanlı olduklarını da dile getirdi. Tekin “İstanbul’un yabancı kültürlere ev sahipliği yapması binlerce yıllık bir tarihi eserdir. Tarihin bize yüklemiş olduğu böylesi büyük bir misyonu Üsküdar Üniversitesi aracılığı ile sizlerle paylaşma fırsatı bulduk. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz, sizler bizim tarih ve kültür elçilerimizsiniz” dedi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Üsküdar’da olmak İstanbul’un içinde olmaktır”
Programın açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptı. Tarhan, mentor ve menti arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Tarhan, “Üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerin çoğu kendi medeniyet coğrafyamızın öğrencileri, kendi medeniyet coğrafyamızdaki gençlerin gelmesi bizim için şanstır çünkü kaynaşmak daha kolay oluyor. Aynı kültürden geliyoruz benzer zevklerimiz var. Aynı zamanda da pek çok farklılıklar var. Üniversiteye yeni gelen uluslararası öğrenciler olumsuz süreçler yaşamış olabilirler. Böyle durumların uyum süreçlerinde yaşanması çok normaldir. Uluslararası öğrencilerimizin bizi tanımasını istiyoruz. İlgili olarak İstanbul’daki kültürel olarak ziyaret edilecek bütün yerleri Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüz planlıyor. Üsküdar’da olmak İstanbul’un içinde olmaktır. Mentor ve Menti ilişkileri ilgili pozitif psikolojide hedef arkadaş kavramı var. Özetle mentor ve menti ilişkisi iki tarafa da kazandırıyor.” şeklinde ifadeler kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara mentor ve menti ilişkilerine dair video gösterimi yapıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Miraç Kamışlıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Feride Kulalı eş zamanlı Türkçe ve İngilizce olarak “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uluslararası Akran Mentor ve Menti Buluşması” etkinliğinin önemini, mentor-menti ilişkisinin nasıl kurulacağını SHMYO olarak nasıl bir modele uyduklarını, sorumluluklarını ve sınırlamalarını anlatan bir sunum yaptılar. Üsküdar Üniversitesinde ilk kez gerçekleşen etkinlikte SHMYO’daki uluslararası öğrencilere ve onların mentorlerine teşekkür ve katılım belgeleri verildi.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, yapılan bu çalışmanın örnek olduğunu ilk kez SHMYO’nun bu çalışmayı dinamik bir şekilde tamamladığından bahsederek, mentor-menti ilişkisinin önemini vurguladı. Konuk, yola çıkma niyetimize uygun bir şekilde süreci tamamlayacağımızı ümit ediyorum şeklinde konuştu.
Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)