Hatay'da çocuklara ve ailelere yönelik ‘Hatay İçin Elele’ programı düzenlendi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44931

Yönetim Kurulu Başkanlığını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yaptığı Haydi Tut Elimi Derneği gönüllü gençleri, 1’inci yılında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’a giderek, Hatay'ın deprem sonrası zorlu sürecinde çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturdu.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır”

6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da yaşayan çocuklara ve ailelere umut ışığı olan Haydi Tut Elimi Derneği, toplumsal dayanışmanın gücünü bir kez daha gösterdi. Derneğin gönüllü gençleri maddi destekten çok daha fazlasını sunarak, Hatay'ın deprem sonrası zorlu sürecinde çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdu. 

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Haydi Tut Elimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır.” dedi.

Toplumsal dayanışmanın gücünün, her daim insanlığın en önemli değerlerinden biri olduğunu dile getiren Tarhan, bu değerlerin en somut örneklerinden birinin Haydi Tut Elimi Derneği'nin Üsküdar Üniversitesi iş birliğinde Hatay'da çocuklara ve ailelere gerçekleştirdiği yardım çalışmaları olduğunu kaydetti.

“Deprem sonrası yaşanan ekonomik zorluklar ve sosyal sorunlar, birçok aile için hayatı zorlaştırdı”

Bu çalışmaların, sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda umut ve sevgiyle dolu bir gelecek için önemli bir adımı temsil ettiğini ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

“Hatay, coğrafi konumu ve kültürel zenginliğiyle dikkat çeken bir şehirdir. Ancak, asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrası yaşanan ekonomik zorluklar ve sosyal sorunlar, birçok aile için hayatı zorlaştırdı. İşte tam da bu noktada, Haydi Tut Elimi Derneği'nin gönül elçileri devreye girerek, ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara destek olmak için harekete geçtiler.

“Gönül elçilerinin sunduğu manevi destek Hatay'da yaşayan herkesin yüreğine dokundu”

Haydi Tut Elimi Derneği, Hatay'da yaşayan çocuklar ve ailelere; gıda, giysi ve nakdi kart desteğiyle, ihtiyaç sahibi ailelerin günlük yaşamlarını bir nebze olsun umut ışığı oldu. Ancak, bu yardımların ötesinde, gençlerin çoğunlukta olduğu gönül elçilerinin sunduğu manevi destek ve insanlık duygusu, Hatay'da yaşayan herkesin yüreğine dokundu.”

Yardımseverlik çalışmalarının sadece ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumda birlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini kaydeden Prof. Dr. Tarhan, “Gösterilen sevgi ve destek, Hatay'da yaşayan herkesin birbirine daha sıkı sarılmasını ve geleceğe umutla bakmalarını sağladı” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Hatay'da birbirimize sarıldık, hep birlikte güçlü olduk”

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar da Hatay'da gönüllü gençlerin sevgiyle çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Hatay'da birbirimize sarıldık, hep birlikte güçlü olduk.” dedi.

Bir kişi bile ben yoruldum demedi…

Haydi Tut Elimi Derneği Genel Sekreteri A. Banu Güngenci ise gönüllü gençlerin birlik olup hiç düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden Hatay’a koştuklarını dile getirerek, “Çok emek verip zoru başardılar. Bir kişi bile ‘Ben yoruldum’ demedi. ‘Daha ne yapabilirim?’ diye sordu. Memleketim böylesine muhteşem gençlere sahip iken bizler her daim ayakta kalırız.” diye ifade etti.

Ayşegül Şekli: “Gençlerin enerji ve yetenekleriyle minik yüreklerde bir damla sevinç olduk”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Şekli de acıların, kayıpların, sıkıntıların çok büyük olduğu deprem bölgesine küçücük umutlar ve mutluluklar götürmek istediklerini söyleyerek, “Yola çıkarken vereceğimiz desteğin nasıl olacağı endişesi vardı fakat minik adımlar çığ gibi büyüdü. Birlik olmanın, yardımlaşmanın, pozitif dayanışmanın, tüm sorunların üstesinden geldiğini gördük. Takım ruhunun, önemi gençlerin enerji ve yetenekleri ile birleşince minik yüreklerde bir damla sevinç olduk.” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Tarhan ise “Sevgiyi bütün hücreleriyle taşıyan ve insana dokunmada muhteşem olan değerli gençlerimiz şahane bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan onur duyduk. Hepiniz topluluğumuza ayrı ayrı değer kattığınız ve zor şartlara aldırmadan tüm gücünüzle yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederiz.” diye duygularını ifade etti. 

Gönüllü gençler duygularını paylaştı

Gönüllü gençlerden Elif Zehra Erdem, “Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin inşallah birlikte nice nice etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle. ”
Kamile Güneş, “Asrın felaketi olan 6 Şubat depremi hepimizin ortak yarası depremin ilk anından itibaren yaralarımızı birlikte sarmaya çalışıyoruz buna ayağa kalkana kadar devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.”

Yunus Altanhan, “İnşallah bundan sonra da çok güzel eğitimler, etkinlikler, projelerde beraber oluruz” 

Dicle Kocakaplan, “Hepimiz için çok kıymetli bir etkinlik oldu. Orada yıkılan binaları inşa etmeye gücümüz yetmese bile bizler hep birlikte koordine olup oradaki çocukların umutlarını, sevinçlerini, mutlu beraberliklerini ve daha nicelerini biraz olsun inşa ettiğimize inanıyorum.”
Hamoud Haba, “Bu benim için gerçekten harika bir deneyim ve umarım gelecek etkinliklerin ve projelerin bir parçası olmayı umuyorum.”

Zühre Nur Aktaş, “Çocukların zor günlerinde yanında olmak küçüklüğümden beri hayalimdir. Bu etkinlikte birçok zor koşullardan bir arada bulunan çocuklarla tanışmak vesile oldu. Onların mutluğu bana da can oldu…”

Gizem Sarıal da “Başta projeyi yöneten öğretmenlerim olmak üzere tüm katılan ve yüreğini, emeğini, sevgisini bu projeye veren herkese çok teşekkür ederim.” Şeklinde duygularını dile getirdiler.

Hataylı çocuklar Çocuk Şenliği’nde eğlendi

Bölgedeki çalışmalarına ilişkin bilgi veren Haydi Tut Elimi Derneği Genel Sekreteri A. Banu Güngenci: “Haydi Tut Elimi Derneği gönüllüleri Hatay Antakya Suvatlı ve Saçaklı Köyleri ile Antakya Akçaova’ya giderek burada çocuklara mont, pantolon ve çorap dağıtımı yaptı. Çocuk şenliği de yapıldı. (Yüz boyama, el boyama, palyaço ile etkinlikler, ip atlama, şarkılar, danslar, bilim atölyesi, astronomi atölyesi, kar spreyi ve konfetiler ile eğlence.)  Erzak dağıtımı olarak alışveriş kartları dağıtıldı. Ayrıca kadın paketleri, hijyen paketleri ve kadın, erkek, çocuk kıyafetleri ile ayakkabı dağıtımı da yapıldı. Etkinlik boyunca gezilen 3 okulda da öğretmenlere Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın ‘Bilinçli Genç Olmak’ ve ‘Son Sığınak Aile’ kitapları hediye edildi.” dedi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)