‘Hatay İçin Elele’ programı sonrası Tarhan’ı ziyaret ettiler…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44912

1’inci yılında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’a giderek, Hatay'ın deprem sonrası zorlu sürecinde çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturan Haydi Tut Elimi Derneği gönüllü gençleri, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Haydi Tut Elimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la bir araya geldi.

Gönüllü başarılı çalışmalara imza atan Üsküdarlı öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan Senato salonunda kabul etti.

Görüşmeye Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Şelçuk Uysaler, Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Pozitif Psikoloji Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan, Haydi Tut Elimi Derneği Genel Sekreteri Ayşe Banu Güncenci de katıldı.

Deprem gönüllüleri deneyimlerini anlattı

Haydi Tut Elimi Derneği gönüllüleri ‘Hatay İçin Elele’ programı kapsamında Hatay Antakya Suvatlı ve Saçaklı Köyleri ile Antakya Akçaova’daki deneyimlerini Tarhan’la paylaştı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yaşanmış olan deprem felaketinin akabinde hala toparlanmakta zorlanan Hatay halkı ve öğrencilerle yaşadıkları deneyimleri aktaran öğrencilerin anlattıkları sonrasında hüznü ve gururu aynı anda yaşadığını dile getirdi.

 “Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır”

Toplumsal dayanışmanın gücünün, her daim insanlığın en önemli değerlerinden biri olduğunu dile getiren Tarhan, bu değerlerin en somut örneklerinden birinin Haydi Tut Elimi Derneği'nin Üsküdar Üniversitesi iş birliğinde Hatay'da çocuklara ve ailelere gerçekleştirdiği yardım çalışmaları olduğunu kaydetti. Tarhan; “Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır.” dedi.

Deprem bölgesindeki her yerin kıymetli ve önemli kalacağından bahseden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi olarak geçen yıldan beri deprem bölgesinde olan illere çeşitli şekilde yardım ve destekte bulunarak hayat boyunca unutulmayacak tecrübeler edinildiğini söyledi.

Bu iyilik hareketlerinin günümüzde ve gelecekteki insanlarca bilinmesinin örnek teşkil ettiğine değinen Tarhan, insanları da bu tarz yardımlara teşvik etmenin önemli olacağına dikkat çekti. 

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)