TÜBİTAK, Üsküdarlı 7 öğrencinin daha projesini destekleyecek

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44826

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencileri ve öğretim üyeleri önemli bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” na yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Bu kapsamda toplam 7 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Prof. Dr. Mesut Karahan: “Fikirleri proje formatına dönüştürebilme kazanımı çok önemli”

Kabul alan projeleri değerlendiren SHMYO Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan; “SHMYO öğrencilerimizin mesleki bilgilerini SHMYO’da öğrenmesinin yanı sıra bu projeler ile fikirlerini bir proje formatına dönüştürebilme kazanımının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Araştırma yeteneklerini geliştireceklerine ve ileride yeni projelerin de doğacağına inanıyorum. SHMYO içerisinde öğrencilerimizin bu yetkinlikleri kazanabilmesi, geliştirebilmesi için proje yazım eğitimlerine önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programından 3 proje destek almaya hak kazandı

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Damla Yılmazoğlu danışmanlığındaki 3 proje destek almaya hak kazandı. 
Proje danışmanlığını üstlenen Yılmazoğlu’nun ekibindeki:  

Sudenaz Ermurat: “Planlı Davranış Teorisi Bağlamında Ahlaki Normların Yeşil Satın Alma Davranışı Üzerindeki Etkisi: Sosyal Adalet Savunuculuğunun Düzenleyici Rolü”

Nisanur Gökçek: “Algılanan Değerin Evsel Atık Ayırma Davranışı Üzerindeki Etkisi: Çevre Bilincinin Düzenleyici Rolü”

Dilara Kıyan: “Tüketicinin Benzersiz Olma İhtiyacının Kitlesel Lüks Markaya Yönelik İlham ve Kitlesel Lüks Marka Satın Alma Niyeti Üzerindeki Etkisi: Moda Bilincinin Aracılık Rolü” başlıklı projeler TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programından 2 proje destek almaya hak kazandı

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Karasakal’ın danışmanlığındaki 2 proje destek almaya hak kazandı.

Proje danışmanlığını üstlenen Karasakal’ın ekibindeki:  

Duru Su Orkun: “CDH9 genindeki yanlış anlamlı SNP’lerin in silico analizi” 

Gizem Korkmaz: “Parkinson Hastalığı ile ilişkili olan SNCA genindeki yanlış anlamlı SNP’lerin biyoinformatik analizi” başlıklı projeler TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Gıda Teknolojisi Programından da 2 proje destek almaya hak kazandı

Dr. Öğr. Üyesi Öznur Özge Özcan’ın Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencisi Filiz Sansür ile başvurduğu “Meme Kanseri İhtimali Altında Tıbbi Görüntülemenin Psikolojik Etkilerinin İncelenmesi” isimli projesi, 

Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Selen Akbulut’un öğrencisi Büşra Sağlık ile başvurduğu “Mineralli Sularda Olası Mikroplastik Varlığının Belirlenmesi” başlıklı projesi de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)