Üsküdarlı akademisyenler 55’inci Uluslararası Psikiyatri Kongresi’nde
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından 55’incisi düzenlenen Uluslararası Psikiyatri Kongresinde “Hesaplamalı Psikiyatri” başlıklı panelde oturum başkanlığı yaptı.
Panele Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin konuşmacı olarak katıldı.
Pullman Otelde gerçekleşen panelin oturum başkanlığını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan üstlendi. Tarhan, “Hesaplamalı Psikiyatri” konulu sunum yaptı. Panelin katılımcılarından Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, “Psikiyatride Entropi Kullanımı” Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel “Psikiyatride Prediktif Modeller” ve Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin, “Monte Carlo Metodu ve In Silico Çalışmaların Psikiyatride Yeri” konulu sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Tarhan Mavi Beyin Projesi ile ilgili bilgi verdi
Dünyanın ilk dijital beyin çalışması olan Mavi Beyin Projesi ile ilgili paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mavi Beyin Projesi’nin amacına değindi. Tarhan, “Dünyanın ilk dijital beyin çalışması olarak bilinen Mavi Beyin Projesi’ne başkanlık yapan Henry Markram hâlihazırda fare beyninin bir benzerini yaptı. İngiltere’nin Oxford kentinde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada sentetik insan beyninin özellikle akıl hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini belirtti. Mavi Beyin Projesi memelilerin beynine ters mühendislik tekniğini uygulamayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Tarhan endüstri 4.0’ın önemine değindi
Endüstri 4.0’ı kaçırmamamız gerektiğine değinen Tarhan “2010’lu yıllardan beri konuşulan endüstri 4.0 nesnelerin interneti ile gerçekleşmesi hedeflenen otonom robotlar, simülasyonlar, artırılmış gerçeklik uygulamaları, çalışan robotlar ve daha birçok teknolojinin insan dünyasında yer alacak. Robotlar insan gücünün yerine geçecek ve insana ihtiyaç duyulan alanların git gide daralacak” dedi.
Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)