Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ‘Beşiktaş Veli Akademileri’ nin konuğu oldu…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44237

Üsküdar Üniversitesi ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Beşiktaş Veli Akademileri’ etkinliği gerçekleştirildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan etkinlik kapsamında velilerle bir araya geldi. “Kötülüğün Çölünde İyiliği Yeşertmek” başlıklı sunum gerçekleştiren Arıboğan, iyilik ve kötülük kavramlarına dikkat çekti. Arıboğan, toplumsal iyiliğin yeni yetişen neslin yayacağı iyilikle paralel olacağını belirtti.

200’den fazla velinin katılım sağladığı etkinlik Kabataş Erkek Lisesi konferans salonunda düzenlendi. 

Etkinliğe Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık, Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Dr. Muharrem Bayrak ve Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ertuğrul Tut katılım sağladı. 

İnanç dönemiydi; şüphecilik dönemiydi…

Konuşmasına Charles Dickens’ın sözüne dikkat çekerek başlayan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Deniz Ülke Arıboğan; “Charles Dıckens; ‘En iyi zamanlardı; en kötü zamanlardı. Bilgelik çağıydı; ahmaklık çağıydı. İnanç dönemiydi; şüphecilik dönemiydi. Aydınlığın mevsimiydi; karanlığın mevsimiydi. Umut baharıydı; umutsuzluk kışıydı. Öncemizde her şeyimiz vardı; öncemizde hiçbir şeyimiz yoktu. Hepimiz doğrudan cennete gidiyorduk; hepimiz doğrudan cehenneme gidiyorduk. Kısacası o dönem de bugünkü gibiydi; öyle ki, dönemin en gürültücü yetkililerinden kimileri hem iyisi hem de kötüsü için ‘en’ ile başlayan karşılaştırmalarda ısrarcıydılar.’ diyor.” ifadelerini kullandı.

“Vatan toprağı: ana kucağı, baba ocağı”

Ebeveynlerin yaklaşımlarının önemli olduğuna dikkat çeken Arıboğan, iyilik ve kötülüğün nerede yer aldığından ve ülke adına faydanın nasıl sağlanabileceğinden bahsetti. Arıboğan; ‘Vatan toprağı, ana kucağı- baba ocağı.’ dedi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, iyiliğin bireysellikten çıkartılıp sosyalleştirilmesi gerektiğini belirtti ve iyilik-kötülük kavramlarını güncel örneklerle velilere anlattı.

Artık tüketim odaklı bir anlayışa geçildi…

İnsanlığın tarihsel gelişimine dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, ekonomik sürecin gelişimiyle dünyanın endüstri 4.0’la farklı bir noktaya geldiğini vurguladı. Arıboğan üretim odaklı bir ekonomi anlayışından tüketim odaklı bir anlayışa geçildiğinden bahsetti.

Soru- cevap ardından Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a fidan bağışı belgesi takdim etti ve etkinlik fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)