Adli Bilimler öğrencisi Gizem Şahin YÖKAK öğrenci komisyonu asil üyesi seçildi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler Bölümü son sınıf öğrencisi Gizem Şahin, YÖKAK Öğrenci Komisyonuna asil üye olarak seçildi.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler bölümü son sınıf öğrencisi Gizem Şahin, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarının kurumsal akreditasyon kararını veren, program akreditasyon kuruluşlarını yetkilendirme ve tanınma faaliyetlerinden sorumlu Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından YÖKAK Öğrenci Komisyonu asil üyesi olarak seçildi.
Seçilen 7 üye arasında Gizem Şahin de bulunuyor
Yükseköğretim Kalite Kurulunun 2023-2024 Akademik Yılında YÖKAK Öğrenci Komisyonunda görev yapmak üzere üye belirlemek amacıyla ilan ettiği çağrıya 45 yükseköğretim kurumundan 82 başvuru yapıldı. Değerlendirmelerin ardından 16 yükseköğretim kurumundan 17 aday mülakata girmeye hak kazandı. Toplam 11 üyeden oluşan öğrenci komisyonuna yeni 7 üye seçildi. Yeni 7 üye arasında bulunmaya Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Gizem Şahin de hak kazandı.
Kalite Elçisi Programı ve Kalite Elçisi Çalıştayına katıldı
Şahin, kalite çalışmalarına Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından düzenlenen Kalite Elçisi Programı ve Kalite Elçisi Çalıştayı ile başladı ve bu eğitim programlarını başarıyla tamamladı.
Gizem Şahin şu anda da Kalite Direktörlüğünde çalışan öğrenci olarak görevini sürdürüyor. Aynı zamanda Kalite Kulübü Başkanı olup Doç. Dr. Aylin Yalçın Sarıbey danışmanlığında kulüp faaliyetlerini yürütüyor.
Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonu
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu, 01 Ekim 2019 tarihinde YÖKAK’ın aldığı karar doğrultusunda; yükseköğretim alanında kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması, kalite süreçlerinin içselleştirilmesi ve öğrencilerin kalite güvencesi sistemine katılımlarının artırılması ile birlikte, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmek amacıyla kurulmuştur. YÖKAK Öğrenci Komisyonun görevleri şunlardır:
• Yükseköğretimde kalite güvencesi kültürünün öğrenciler tarafından içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak,
• Öğrencilerin yükseköğretimdeki kalite güvencesi süreçlerine ilişkin katılımlarını arttırmak,
• Akademik yıl içinde gerçekleştirilecek faaliyetleri planlayarak Kurul’a sunmak,
• Ulusal ve uluslararası düzeyde öğrenci katılımlı çalışmalar gerçekleştirmek,
• Kurul tarafından yürütülen değerlendirme programlarında yer alacak değerlendirici adayı öğrencileri Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonuna önermek,
• Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin arşiv oluşturarak Kurula sunmak,
• Komisyon tarafından ilgili yıl içerisinde yapılan çalışmalara ilişkin faaliyet raporu hazırlamak ve Kurul’a sunmak,
• Kalite Elçisi Eğitimi düzenlemek.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)