Alzheimer hastalarına moral desteği kapsamında yeni yıl konseri düzenlendi
Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şubesi ve Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi iş birliğinde ‘Alzheimer ile Mücadeleye Moral Desteği: Yeni Yıl Konseri’ gerçekleştirildi. Konser kapsamında hem Alzheimer hastalığına dikkat çekmek hem de bu süreçte gerçek karar verici olan hasta yakınlarının yanında olmak hedeflendi. Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Öğr. Gör. Sare Uçar ve ekibi yeni yıl konserini gerçekleştirdi.
Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan sahnesinde gerçekleştirilen yeni yıl konserine yoğun ilgi oldu. Konsere, Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Doktora Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan da katıldı.
Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan: “Birileri de beni anlıyor düşüncesi çok kıymetli…”
Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Doktora Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, düzenlenen konserde Alzheimer’ın hem dünya için hem de ülkemiz için önemli bir hastalık olduğunu belirtti. Doğan; “Yakın gelecekte neredeyse 55 milyonun üzerinde kişi Alzheimer hastası olmuş olacak. Ailelerimiz, yakınlarımız, tanıdıklarımızda da görmeye başladık ve devam edecek gibi de görünüyor. Hastalık çok sinsi başlıyor. Tanı koyulduğunda da artık orta evre ve geç bir tanı olmuş oluyor. Başlattığımız sosyal sorumluluk projeleri hem psikolojik destek yaklaşımlarıyla hem hastalığa dikkat çekmek hem de bu sürede gerçek karar verici olan hasta yakınlarının yanında olmayı hedefliyoruz. Ortak noktada buluşabilmek, ‘Birileri de beni anlıyor.’ düşüncesi çok kıymetli. Dolayısıyla gerçek karar verici olan hasta yakınının iyilik halinin sağlanması da çok önemli. Birtakım değerlerin ve erdemlerin hala yaşadığını görüyorsunuz. Bu konserin amacı farkındalığa vurgu yapabilmek, her anlamda buradayız diyebilmek. ‘Bu süreci bizlerle birlikte yaşayan, bizi anlayan ve yanımızda olan birileri var.’ fikrini özellikle hasta yakınlarımıza yaşatabiliriz diye bir umudum var.” şeklinde konuştu.
Klinik Psikolog Sare Uçar: “Her hafta olması gereken etkinliklerden bir tanesi…”
Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Öğr. Gör. Sare Uçar, Alzheimer hastası olan kişilere ve yakınlarına destek verdiklerinden bahsetti. Uçar; “Bu hastalıktan mustarip olan hasta yakınlarına hem psikolojik hem fizyolojik anlamda destek veriyoruz. Hasta olan kişi ve yakınlarına destek anlamında her hafta olması gereken etkinliklerden bir tanesi.” şeklinde konuştu.
Hakan Yılmaztürk: “Hastaların ve hasta yakınlarının yüzlerini güldürebilmeyi hedefliyoruz”
Klinik Psikolog Sare Uçar’ın ekibinden Hakan Yılmaztürk düzenlenen konserde konuşma gerçekleştirdi. Yılmaztürk; “Bu tarz özel gereksinimli kişilere karşı daha hassas olunması gerektiğine inanan kişilerden biriyim. Benim inandığım bir şey vardır; ‘Müziğin iyileştirici gücü.’ diye. Daha öncesinde müzikle terapi dediğimiz bir kavram var. Frekansların gücüne inanan birisiyim. Hastaların ve hasta yakınlarının yüzlerini biraz olsun güldürebilmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Aynı zamanda Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, yakın zamanda müzik odaklı bir terapi projesi de yapılacağını ve literatürde müziğin iyileştirici gücünün zihinsel süreçlere olumlu etkisinin kanıtlanmış olduğunu belirtti.
Yeni yıl konserinde Alzheimer hastası olan kişilerle bir araya gelindi
Konuşmaların sonlanmasının ardından Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Öğr. Gör. Sare Uçar ve ekibi yeni yıl konseri kapsamında Alzheimer hastası olan kişiler ve yakınlarıyla bir araya geldi. Konsere yoğun ilgi oldu.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)