Üsküdarlı İletişimcilerin eserleri Tarnów Akademisi Sanat Fakültesi’nde sergilenecek

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41035

Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde eğitimlerine devam eden ikinci sınıf öğrencileri Rümeysa Sever ve Hilal Akşan Polonya Tarnów Akademisi Sanat Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasına katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen’in danışmanlığında katıldıkları yarışmada, Sever ve Akşan’ın eserleri jüri tarafından sergilenmeye layık görüldü. 

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen: “Öğrencilerimiz ‘Zero Hunger’ ve ‘Quality Education’ başlıklarına dikkat çeken eserler ortaya koydular”

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen, danışmanlığını yürüttüğü öğrencileri Rümeysa Sever ve Hilal Akşan’ın eserleri hakkında bilgi verdi. Şen; “Polonya Tarnów Akademisi Sanat Fakültesi (Wydział Sztuki Akademii Tarnowskiej) tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasına katılan Görsel İletişim Tasarımı 2. sınıf öğrencilerimizden Rümeysa Sever ve Hilal Akşan’ın çalışmaları jüri tarafından seçilerek sergilenmeye hak kazandı. Hilal Aksan, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında ‘Zero Hunger (Açlığa Son)’, Rümeysa Sever ise ‘Quality Education (Nitelikli Eğitim)’ konularında farkındalık yaratan eserler ortaya koydular.” şeklinde konuştu. 

Rümeysa Sever: “Eserimle kız çocuklarının sesi olmayı hedefledim”

Tarnów Akademisi Sanat Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasına kız çocuklarının haklarına dikkat çeken eseriyle katılan Sever, kız çocuklarının haklarını duyurmada onların sesi olmak istediğini aktardı. Sever; “Kız çocuklarının eğitim hakkı üzerine yaptığım çalışmamın katıldığımız uluslararası afiş yarışmasında seçilen çalışmalar arasında olması dolayısıyla kendim ve okulum adına gurur duydum. Bu süreçte bana destek olan Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen Hocama da teşekkürlerimi sunarım. Eserimde bu konuya odaklanmamdaki sebep ise cinsiyetleri sebebiyle başta eğitim hakkı gibi önemli birçok haktan mahrum bırakılan kız çocuklarının sesi olmaktı. Şu anda eğitim oranlarında bir artış söz konusu olsa da kim bilir hala okutulmayan kaç kız çocuğu bulunuyor. Tıpkı çalışmamda da belirttiğim gibi; ‘Eğitim Herkesin Hakkı.’ ” ifadelerini kullandı.

Hilal Akşan: “Açlık sorunu ciddi bir sorun haline geldi”

Eserinde dünya üzerinde her geçen gün daha da büyüyen sorunlardan biri olan ‘açlık’ konusuna dikkat çeken Akşan; “Poster çalışmamda Birleşmiş Milletlerin üzerinde çalıştığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında büyük önem arz eden ‘Açlık’ konusuna dikkat çekmek istedim. Dünya genelindeki yoksulluk, tarımsal üretimin yetersizliği, iklim krizi, savaş ve israf gibi faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklanan açlık sorunu giderek artan ciddi bir sorun haline gelmekte. Birçok insanın fiziksel ve zihinsel etkilendiği bu durum umarım bir gün sona erer ve insanlar en temel haklarından biri olan beslenme hakkına kavuşur. Bu projede bulunmamızı sağlayan ve süreç içindeki yardımlarını esirgemeyen Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

100 yıl logolarıyla dikkat çekti…

Akademik alanındaki başarılarıyla adından söz ettiren Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen Üsküdar Üniversitesi ve bilim, uygulama ortağı NPİSTANBUL Hastanesi için hazırladığı 100. Yıl logolarıyla da dikkat çekmişti.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)