Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu

Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu

Üsküdar Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 3 projesi ‘Üsküdar’dan Dünyaya Açılan kapı’ , ‘Gençlerde İyi Oluşa Doğru’ , ‘Ergoterapi ile Pozitif Uyum Pozitif Denge’ projeleri faaliyeti kapsamında “Farklılaştıran Kariyer Sohbetleri” isimli söyleşisi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşti.

Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu 2

Etkinlikte Üsküdar Üniversitesi Proje Danışmanı ve Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar proje hakkında bilgiler paylaştı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Dinçer Atlı’nın moderatörlük yaptığı söyleşide Başkan Türkmen kariyer hayatı ile ilgili gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu 3

“Başarı tesadüf değildir”

400 gencin katıldığı etkinlikte Başkan Hilmi Türkmen öğrencilere okul hayatını kendilerine yatırım yapacakları bir süre olarak görmelerinin önemine değinirken, başarının tesadüf olmadığını, başarının ancak çok çalışma ile elde edilebileceğini vurguladı.

Üsküdar Belediyesi’nin özellikle gençlerin girişimcilik faaliyetlerine verdiği desteği hatırlatan Türkmen, Üsküdar Bilim Merkezi ve Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde girişimcilere tamamen ücretsiz çalışma alanı ve sosyal ortamlar sağladıklarını kaydetti. Türkmen ayrıca Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ve Kariyer.net işbirliği ile Üsküdar’da yaşayanlara istihdam konusunda katkı sağlamak üzere faaliyet gösterdiklerini belirterek 10 bine yakın mavi yakalının işe yerleştirilmesine vesile olduklarını anlattı.

Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu 4

Proje katılımcısı gençler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Üsküdarlı öğrenciler Üsküdar Belediye Başkanı ile buluştu 5

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)