Felsefe ve Ergoterapi konuşuldu

Felsefe ve Ergoterapi konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü güz dönemi seminerleri kapsamında “Felsefe ve Ergoterapi” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Seminere konuşmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Özdemir katıldı.

Güney Yerleşke Duha Beker Salonunda yapılan seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin ilgisi yoğun oldu.

Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova yaptı.

Daha sonra Prof. Dr. İbrahim Özdemir Ergoterapinin Felsefi Temelleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Felsefe ve Ergoterapi konuşuldu 2

Felsefe ve Ergoterapi konuşuldu 3Özdemir konuşmasında, felsefenin kelime anlamını ve zaman içindeki gelişimini anlattı. Sokrates, Platon, Gazali, Konfüçyus gibi önemli filozofların düşüncelerini ve sordukları soruları açıklayarak felsefenin öneminden ve sorgulamanın gerekliliğine dikkat çeken Özdemir, Ergoterapi mesleğinin felsefik temellerine vurgu yaptı.

Mevlana’nın öğretilerinden olan ‘Ne olursan ol, yine gel!’ öğretisinin Ergoterapi mesleğinde ne kadar önemli olduğunu anlatan Özdemir, öğrencilere mezun olduklarında herkese eşit ve saygılı hizmet vermelerinin önemini verdiği örneklerle anlattı.

İlginin yoğun olduğu seminer sonunda Prof. Dr. Sevda Asqarova Özdemir’e öğrencileri adına çiçek takdim etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)