KOSGEB Girişimci Buluşmaları etkinliği düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) öncülüğünde Genç Beyinler Akademisi, Brainpark Teknoloji Transfer Ofisi ve METATIP A.Ş tarafından “KOSGEB Girişimci Buluşmaları” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında girişimciliğin önemi vurgulanırken gençlerin potansiyellerinin doğru yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato salonunda gerçekleşen etkinliğe Genç Beyinler Akademisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, Ar-Ge ve Yenilik Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARGEYEP) Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay, KOSGEB Anadolu Yakası İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, METATIP Kurucu Ortağı Emre Kaan Şanverdi katıldı. 

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Gençlerin potansiyelleri doğru yönlendirilmeli”

Etkinliğin moderatörlüğünü Genç Beyinler Akademisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar üstlendi. Yaşar; “Gençlerin potansiyelleri doğru yönlendirilmeli. Doğru yönlendirme ekosistemle birleştiğinde sadece fikir değil aynı zamanda bir değişim de üretir.” sözleriyle girişimcilik ruhunu vurguladı. 

Doç. Dr. Müge Ensari Özay: “Girişimcilik doğru destekle buluşturulmalı”

Programda konuşan Üsküdar Üniversitesi Ar-Ge ve Yenilik Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARGEYEP) Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay; “Girişimcilik doğru destekle buluşturulmalı. Bu destek sağlandığında yalnızca ekonomik değil toplumsal bir etki gücüne de dönüşür.” dedi. 

Ertuğrul Çetinkaya: “Girişimcinin en büyük sermayesi bilgi ve cesarettir”

KOSGEB Anadolu Yakası İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya KOSGEB’in girişimcilere sunduğu destekleri anlattı. Çetinkaya; “Girişimcinin en büyük sermayesi bilgi ve cesarettir. Biz bu yolculukta gençlerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Girişimcinin en büyük sermayesi bilgi ve cesarettir. KOSGEB olarak finansal destekten çok daha fazlasını sunuyor; mentorluk, rehberlik ve vizyon sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Teknoloji tabanlı sağlık projeleri dikkat çekti

KOSGEB İş Geliştirme Desteği ile desteklenen METATIP A.Ş. teknoloji tabanlı sağlık projeleriyle dikkat çekti. Şirket temsilcileri girişimcilik yolculuklarını aktarırken, destek mekanizmalarının somut etkilerine de değindi.

Fidan belgesi takdim edildi

Etkinlik kapsamında Ar-Ge ve Yenilik Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARGEYEP) Direktörü Doç. Dr. Müge Ensari Özay tarafından KOSGEB Anadolu Yakası İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya’ya fidan belgesi takdim edildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)