Geleceğin Terapistlerine Duyu Bütünleme Terapisi

Geleceğin Terapistlerine Duyu Bütünleme TerapisiÜsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sevda Asqarova’nın öncülüğünde düzenlenen ‘’Duyu Bütünleme’’ seminerine katılan Duyu Bütünleme Terapisti, Uzman Fizyoterapist Aymen Balıkçı, klinikte terapistlerin nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Duha Beker Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Duyu Bütünleme Semineri’ne katılan Uzman Fizyoterapist Aymen Balıkçı, tecrübelerini genç öğrencilerle paylaştı.
Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova’nın öncülüğünde düzenlenen seminerde Aymen Balıkçı, Duyu Bütünleme üzerine çalışmalarını anlattı.

Ergoterapist Jean Ayres’in geliştirdiği duyu bütünleme teorisini ve zaman içindeki gelişiminden bahseden Aymen Balıkçı, duyu bütünleme teorisindeki temel duyu sistemlerinin fizyolojisini açıkladıktan sonra klinikte terapistlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Geleceğin Terapistlerine Duyu Bütünleme Terapisi 2Geleceğin Terapistlerine Duyu Bütünleme Terapisi 3

Duyu bütünleme teorisi üzerine geliştirilen modelleri anlatan Balıkçı, literatürde yer alan diğer modellere de değindi.  Ayres’i anlatan belgesel bir bölüm ve duyu bütünleme değerlendirmesi videosu gösteren Aymen Balıkçı’nın semineri büyük ilgi gördü.
Katılımcıların ilgi gösterdiği seminerde soruları da cevaplayan Aymen Balıkçı’ya Ergoterapi bölümü adına çiçek taktim edilerek fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Geleceğin Terapistlerine Duyu Bütünleme Terapisi 4