Bugünün çalışanları daha kaygılı daha mutsuz!

Bugünün çalışanları daha kaygılı daha mutsuz!Üsküdar Üniversitesi PAMER ve Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölümü İş Birliğiyle gerçekleşen TEA TALKS Perşembe platformunun bu hafta konuğu Prof. Dr. Gül Selin Erben oldu. Erben, sanayi devriminden günümüze endüstrileşme ve insan gücünün hizmet sektöründe kullanımına ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu. Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (PAMER) ile Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle gerçekleşen TEA TALKS Perşembe platformu önemli isimleri öğrencilerle buluşturuyor.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede B Blokta gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın bu hafta konuğu Beykent Üniversitesinden Prof. Dr. Gül Selin Erben oldu.
Erben, sanayi toplumundan günümüze kadar endüstri hizmetinde insan kaynağı kullanımında gelinen noktayı ve değişiklikleri anlattı.

Günümüze gelindiğinde çalışan profilinin daha kaygılı, bağlarından kopuk, bencilleşen, mesleğine yabancılaşan ve daha öfkeli kitlelere doğru evrildiğini ifade eden Erben, çalışanların günümüzde daha mutsuz olduğunu söyledi.
Kapitalleşmeye karşı Mısır, Gezi Parkı…vs. toplumsal olaylarda görüldüğü gibi toplumların kitlesel bağlamda bir araya gelerek ilk kez “İnsan insanı seçti” diyen Erben, bu davranışlarıyla teknolojiyi ve metayı reddettiğini kaydetti.

Kapitalleşmeyle birlikte gelinen nokta itibariyle bugünün şartlarının insani bir yaşam biçimi olmadığına vurgu yapan Erben, katılımcıların sorularını da cevapladı.

Programın sonunda Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Baydur, Prof. Dr. Gül Selin Erben’e teşekkür belgesi takdim etti.

Bugünün çalışanları daha kaygılı daha mutsuz! 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)