Atasoy: “Gerçek, duyduğuna ve gördüğüne inanmamakta!”

Atasoy: “Gerçek, duyduğuna ve gördüğüne inanmamakta!”Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy Toplum Gönüllüler Vakfı’nın organize ettiği Gönülden Sohbetler programına konuşmacı olarak katıldı. “Gerçek Nerede” başlıklı konuşma yapan Atasoy, gerçeğin ne duyduğumuza ne de gördüğümüze inanmamakta olduğunu, kanıta dayalı hareket etmek gerektiğini söyledi.Atasoy: “Gerçek, duyduğuna ve gördüğüne inanmamakta!” 2

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Toplum Gönüllüler Vakfı’nın, gençlerin sosyal sorumluluk projelerini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Gönülden Sohbetler’ etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Adahan İstanbul Hotel’de gerçekleştirilen, vakıf yönetimi kurulu üyeleri ile destekçilerin katıldığı programda Atasoy “Gerçek Nerede?’’ başlıklı konuşma yaptı.

Türkiye'yi anlamamız ve insanların nasıl doğruyu söylediklerini, aldatılıp ya da kandırılmamak, kötü bir duruma düşmemek ve o kanıya varmamak için neler yapmamız gerektiğiyle sözlerine başlayan Atasoy, gerçek, öldürücü darbenin kim tarafından yapıldığını anlamak için Sezar örneğine dikkat çekti. Adli bilimin önemine vurgu yapan Atasoy, “Hiçbir şeyin apaçık ortada göründüğü kadar aldatıcı değildir'' diyerek iyi soruşturmacılar ve gerçek faili bulmaya yatkın olan kişilerin bu cümleyi slogan olarak benimsemeleri gerektiğini aktardı.

Eğer gördüğünüze inanan biriyseniz, cinayeti intihar zannedebilirsiniz yahut hayat sigortasından yararlanabilmek için intiharı cinayet gibi gösterenlere inanabilirsiniz diyen Atasoy, DNA analizlerinin sihirli bir değnektir olduğunu söyledi. Atasoy son DNA analizinin son 20 yılın bütün gidişatını değiştiren bir analiz olduğunu söyleyerek hata yapılma payına da dikkat çekti.

Sorgu tekniklerinin kişilerin ''ben yaptım'' demesine yol açtığını belirten Atasoy, ''İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde delil toplamak daha kolayken, köylerde yaşanan birçok olayın aydınlatılamadığı için sonuçsuz kaldığını sözlerine ekledi. Avukatların önemine dikkat çeken Atasoy, avukatların yetiştirilmesinde ciddi problemlerin olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Türkiye ayağını yönettiği Masumiyet Projesine de yer veren Atasoy, masum 347 kişinin 20'si idamı beklerken, DNA sayesinde serbest kaldığını söyledi.

Polislerin yetiştirilmesi, hukukçuların daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Atasoy, ‘Gerçek Nerede?’ sorusuna ise “Gerçek için ne duyduğumuza ne gördüğümüze inanmamalıyız” diyerek cevap verdi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)