Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nden ilâhî ve nefes dinletileri…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12473

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde yürütülmekte olan Tasavvuf Edebiyatı ve Kültürü Yüksek Lisans programı öğrencilerinin bu yıl bahar döneminde aldıkları Tasavvuf Kültürü ve Sanatı dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte enstitü öğretim üyeleri ve öğrenciler bir araya geldiler. Etkinlik merkez yerleşkedeki Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleşti. 

Düzenlenen etkinlik kapsamında, dersin öğrencileri Hz. Mevlânâ’nın Mesnevi’sinden kendilerine ödev olarak verilen kıssaları sundu. Dersin amacı çerçevesinde derinlemesine metin okumaları ve sunumların analizleri gerçekleştirildi. Ramazan ayı dolayısıyla katılımcılara iftar yemeği ikram edildi. 

Mezunlarımızdan Hüseyin Cem Durak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Serhan Yasdıman ve Mehmet Evren Hacıoğlu’nun ilâhî ve nefeslerden oluşan “Muhabbet Meşki” adlı konser icra edildi. Hüseyin Cem Durak “erbane” denilen bir bendirle, Serhan Yasdıman gitar ve Mehmet Evren Hacıoğlu ise divan sazı ile konserlerini icra ettiler. Seçilen ilâhî ve nefesler tarihî olarak gelenekli bir üslupta okunan gülbank ile başlamıştır.

Düzenlenen etkinliğe yüz yüze katılım sağlayamayanlar için Dr. Öğr. Üyesi F. Cangüzel Güner Zülfikar çevrimiçi katılım imkânı sağlamıştır. Ders içeriğine dair düzenlenen uygulamalı etkinlik sonrası öğrencilerin izlenimlerini belirtmeleri açısında bir görüş yazısı yazmaları teşvik edilmiştir.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)