Haberler

Üsküdarlı genç doktor adayı depremzedelere yardıma koştu!
“Tıp öğrencisi olmam süreci hızlandırdı”Depremin ilk saatlerinde ailesinden haber alamadığını ifade eden Kızıltepe, en kısa sürede Kahramanmaraş’a ulaşmaya çalıştıklarını fakat uçak biletlerinin tükenmiş olduğunu aktardı.Kızıltepe;…
‘Doğal Afetlerde Psikolojik İlk Yardım’ nasıl olmalı?
“Psikoterapik bir yaklaşım değil, herkes uygulayabilir”Online gerçekleşen etkinlikte ÜSEM ve AİLEMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş, travma yaşayan mağdurların psikolojisini güçlü tutmak adına doğal afetlerde psikolojik…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ümidini kaybedene beyin küsüyor!”
Kanal 7 Ana Haber’de Tümer Doğru’nun sorularını cevaplayan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, deprem travmasında şok dönemine ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu…Şuan şoku en şiddetli yaşayanlar böyle…

Prof. Dr. Tarhan anlattı: Depremin psikolojik etkileri nasıl atlatılır?
6 Şubat 2023 tarihinde saatler 04.17'i gösterdiğinde önce Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7'lik depremin henüz şoku atlatılmamışken aradan geçen 9 saat gibi kısa bir zaman sonra ise bu kez Elbistan'da saatler 13.24'ü gösterirken…
Hazırlık yaparak depremin afete dönüşmesine engel olunabilir!
Üniversite Kültürü dersi kapsamında gerçekleşen etkinliğe SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan, SHMYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Karasakal ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay katılım sağladı.“Bu…

Kahramanmaraş depreminde 5,5 milyon çocuk etkilendi!
Prof. Dr. Nurper Ülküer: “Afet bölgesinde çocukların kayıtlarının tutulması çok önemli”Üsküdar Üniversitesi İş İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSGÜMER) tarafından…

“Evim Evindir Projesi” ile yaklaşık 7 bin depremzedeyi evlere yerleştirdiler
İnternet sitesi aracılığıyla depremzedeleri sıcak yuvaya kavuşturuyorlarYaşanan büyük deprem felaketi sonrasında Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği öncülüğünde evlerine giremeyen depremzedeler ile evlerini açmak isteyen yardımseverler arasında…
Depremzedelere bu cümleleri kurmayın!
Depremzedeye yaklaşım nasıl olmalı? Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş, doğal afetler sonrası ortaya çıkan travmalarla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde…

Enkazda gece – gündüz demeden görev alan kahramanlardan biri…
Üsküdar Üniversitesi SKS uzmanlarından Selman Utku, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 7,68 ve Gaziantep’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremden sonra “Kamp Ateşi Türkiye Arama ve Kurtarma Derneği” ile birlikte gönüllü…

Deprem bölgesinde 25 sahra eczanesinden ücretsiz ilaç temin ediliyor
İhtiyaç durumunda yeni sahra eczaneleri açılacakDepremin ardından Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyetindeki görevi üzere Ankara’da çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm…
Alauddin State Islamic University Makassar Rektöründen Üsküdar’a ziyaret
İki üniversite arasında ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlar atıldıAlauddin State Islamic University Makassar üniversitesi Rektörü Prof. Hamdan Juhannis’e ailesinin eşlik ettiği iş birliği görüşmesi Senato salonunda gerçekleştirildi.Toplantı,…
Başarılarıyla dikkat çeken TRGENMER ekibi Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı ziyaret etti
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve ekebi, TRGENMER bünyesindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Nadir hastalıklar alanında…
Afet çadırları yangına dayanıklı malzemeden üretilmeli!
Deprem çadırlarında yangın önlemleri alınmalı!Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Rüştü Uçan ve Öğretim Görevlisi Abdurrahman İnce, deprem çadırlarda…

Sosyal Medya Kullanıcıları ve Gazeteciler İçin Deprem Haberciliği Rehberi
1. Sosyal medyanın gücünün farkında olalım. Sosyal medyadan yapılan yardım çağrılarıyla çok sayıda canın kurtarıldığını unutmayalım.2. Depremi Amerikalılar yaptı, depremi bilen kâhin gibi bilimsel değeri olmayan paylaşımlar…
Depremde halk sağlığı çalışmaları hayati öneme sahip
Halk sağlığı hizmeti ihmali, salgın riskini ortaya çıkarabilir!Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, depremlerde halk sağlığı çalışmalarının önemi ve yapılması gerekenlere ilişkin değerlendirmede bulundu.Sağ kurtarılan…

Prof. Dr. Tayfun Uzbay Deprem bölgesine ilaç koordinasyonu için çalışıyor…
“İlaca erişim ve eczacılık hizmetlerinin ayağa kaldırılması oldukça önemlidir”Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Prof. Dr. Tayfun…
Depremde psikolojik ilk yardım önemli!
Depremzedeler duygularının anlaşılmasına ve güvene ihtiyaç duyuyorÜsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, deprem sonrası travmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.Deprem gibi doğal afetlerin her zaman sadece belli bir…
Kriz fırsatçılığı patolojik bir durumun göstergesi…
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan, Kahramanmaraş depreminde de zaman zaman görülen yağma girişimi ve fırsatçılığa ilişin değerlendirmede bulundu.Fırsatçıların…
Üsküdar Üniversitesinden deprem bölgesine yardım seferberliği…
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili vuran iki depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığıda deprem için Üsküdar Üniversitesi ailesi de yardım seferberliği başlattı.Gençlik ve Spor…

Her ailenin bir afet planı olmalı!
Uzmanlar uyarıyor…Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Rüştü Uçan, deprem başta olmak üzere herhangi bir afet durumunda aile bireylerinin paniğe kapılmadan hareket etmelerinin…

Prof. Dr. Tarhan, musibetler bir sabır eğitimidir…
“Doğal afetler de birer musibettir” Tüm Türkiye’yi derinden sarsan ve 10 ilde büyük hasara neden olan deprem hakkında açıklamalarda bulunan Tarhan, bu depremin büyük bir musibet olduğuna dikkat çekti. Peygamberlerin hayatlarında…

Depremler için sosyal medya kullanım rehberi hazırlanmalı
Afetlerde yeni iletişim teknolojilerini kullanırken dikkat!Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, yeni iletişim teknolojileri ve özellikle sosyal medyanın deprem…

Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı İSG uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, deprem sırasında yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.Eşyalar sabitlenmeli!Deprem öncesi…
“Kadimden Geleceğe Doğu Batı Köprüsü” Uluslararası Projesinin ilk adımları atıldı
“Projenin ilk adımı Duisburg- Essen Üniversitesinde atıldı”Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün Almanya’da bulunan “Interkulturelles Forum zur Förderung des Austausches und der Integration” Derneğinin Kerim Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü…
“Buluntu İmgeler Atölyesi ve Dijital Sergisi” düzenlendi
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 2 Şubat 2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Hale Yayalı koordinatörlüğünde, hazırladıkları çalışmaları Güney Yerleşke, MAC laboratuvarında ziyaretçilerin beğenisine sundu.“Ankara…

Psikolojik savaş ile ne hedefleniyor?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 2002 yılında kaleme aldığı ve bugün 26’ıncı baskısını gerçekleştiren “Psikolojik Savaş” kitabında, psikolojik savaş kavramının bilinmeyenlerine ilişkin dikkat…

CAR-T hücre tedavisi Vaccines dergisinin CAR-T cell özel yayınında yer aldı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destekli Kanser İmmunoterapi alanında TRGENMER merkezinin açılışından itibaren Temmuz 2021- Temmuz 2023 döneminde desteklenmekte olan Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) kanserine karşı geliştirilmekte olan transgenik…

Psikolojik harp nedir? Psikolojik harp teknikleri nelerdir?
Cumhuriyet.com.tr’nin ele aldığı değerlendirmede psikolojik harp ve tekniklerine ilişkin Psikiyatrist, yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Psikolojik Savaş” isimli kitabına atıf yapılıyor. Haberde şu ifadelere yer verildi.“Savaşta, barışta insanların duygu,…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İyilikten mahrum kalmanın altında empati yoksunluğu var”
“İyilikten mahrum kalmanın nedeni empati yoksunluğudur”İyilik yapmanın ve hatta iyiliği düşünmenin beyinde meydana getirdiği değişimlere dikkat çeken Tarhan, ayna nöronların işlevlerini açıkladı. Prof. Dr. Tarhan; “Bazı kavramları anlamak…

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Google gazeteciliği haberciliğin özünü bozdu!”
Haber siteleri “daha çok tıklanacak” habere yöneliyorÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, haber sitelerinde yoğun şekilde rastlanan reklam trafiği ve bu durumun etkilerine…