TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Adem Özkan Üsküdar’da…

Üsküdar Üniversitesi sahadan deneyimleri öğrencileriyle buluşturmayı sürdürüyor. Üsküdar Üniversitesi TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Adem Özkan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde Medya, Din ve İletişim dersleri ile öğrencilerle buluşuyor. 


Alanında önemli isimleri kadrosuna katan Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosunu sahadan isimlerle güçlendiriyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesine Medya, Din ve İletişim dersini TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Adem Özkan veriyor.

“Dünyaya Doğan Güneş: Prof. Dr. Fuat Sezgin’le İslâm Bilim Tarihi” Belgeseli, TRT 1 Ramazan Sevinci, Sahur Zamanı, Düşünce İklimi, gibi birçok programa imza atan Özkan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrencilere ders veriyor.

Adem Özkan Kimdir?

Adem Özkan, Kırıkkale’de doğdu. Kırıkkale Lisesini bitirdi. 1987’de Marmara Üniversitesi-İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu ve İzmir’de öğretmenliğe başladı. Yedek subay olarak askerliğini yaptı. Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezini bitirdi ve aynı yıl TRT Ankara Televizyonu-Din ve Ahlâk Programlarında Program-Haber Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Eğitim-Kültür Programları, TRT GAP Yayınları ve Belgesel Programlarda Yapımcılık-Yönetmenlik, Sunuculuk ve Metin Yazarlığı yaptı. 1997’de MGK Kamu Diplomasisi programını tamamladı. 2004-2012’de TRT Din ve Ahlâk Programları Müdürü olarak çalıştı. Burada birçok programın Genel Koordinatörlüğünü yaptı. Halen TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır.

“Bilim Tarihinde Ezberbozan: Prof. Dr. Fuat Sezgin’le Birlikte-2019” adlı Üsküdar Belediyesi tarafından yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde “Medya, Din ve İletişim” Dersi vermektedir.

Arapça ve İngilizce bilen Âdem Özkan evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)