“Korona Günlükleri: Ergoterapi Müdahaleleri” Programının 15’incisi Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri tarafından, Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde düzenlenen “Korona Günlükleri: Ergoterapi Müdahaleleri” programının 15’incisi gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü 4’üncü sınıf öğrencisi Ergoterapi Bölümü temsilcisi Berkay Karpuz yaptı. Düzenlenen etkinlikte, ergoterapinin önemi ve amaçları ele alındı. 

Erg. Didehan Eskiüçtepe: “Amacımız 65 yaş üstüne yaşamda aktif rol vermek”

“Covıd-19 sürecinde 65 yaş üstü bireylerde Psikososyal destek Ergoterapi yaklaşımıyla ev temelli aktivite programı” konusunda konuşan Erg. Didehan Eskiüçtepe; “Projemde bireyler için dağıtımı hedeflenen bir örnek aktivite önerisi programı ve temsili iki saat dilimine göre aktivite programı uygulamayı hedefledim. Ergoterapistler olarak temel amacımız, aktivite adaptasyonu ve 65 yaş üstü bireylere yaşamın içerisinde aktif rol vermeyi sağlamaktır.” Şeklinde konuştu.

Erg. İrem Hayta: “Karantina sürecinde ev temelli çalışmalara devam ediyoruz”

Erg. İrem Hayta “Karantina sürecinde hidrosefali çocuklara Ergoterapi müdahalelerinin önemi” konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ergoterapi müdahalelerinin çocukların tüm hayatındaki süreçlerde etkili olduğuna değinen Hayta; “Bu süreçte ailelerle iletişim içinde olmamız çok önemli. Çocuğun bütün hayat mücadelesinde yönlendirmeyi bizler sağlıyoruz. Ailelere destek oluyoruz. Sosyal, okul ve ev ortamlarında sorunlar yaşanabiliyor. Aktivitelere yönlendirmek için ev düzenlemeleri önemlidir. Karantina sürecinde ev temelli çalışmalara devam ediyoruz. Gelişim basamaklarını takip ediyoruz.” Dedi.

Erg. Menekşe Yüksel: “Gençleri umutsuzluk öldürüyor

Erg. Menekşe Yüksel, “Covıd-19 sürecinde artan çocuk ve gençlerdeki intiharı önlemek için Ergoterapist desteği” konusunda değerlendirmelerde bulunarak; “Artık çok küçük yaşlarda intihar vakalarını görebiliyoruz. Gelecek kavramına umutla bakamazsa birey, intihar kaçınılmaz oluyor. Çocuklar ve gençler bu noktaya gelmeden önce gelecek planlarını oturtmak adına birçok şey yapabiliriz. Son çare intihar değildir, bunu öğretmek gerekiyor.  Ekonomik sorunlar, ruh sağlığı bozuklukları, gelecek kaygısı, din, medya gibi faktörleri de sebepler arasında görebiliyoruz. İntihar ciddi bir olaydır. Gençleri umutsuzluk öldürüyor.” İfadelerini kullandı.

Erg. Nihan Yurdadön :“Fleksör Tendon yaralanmalarında rehabilitasyonun amaçları var”

"Covıd 19 döneminde Fleksör Tendon yaralanmaları Rehabilitasyon süreci ve müdahaleleri” başlıklı konuşmasını gerçekleştiren Erg. Nihan Yurdadön; “Fleksör Tendon yaralanmalarında rehabilitasyonun amacı, hastanın parmak hareketlerini arttırmak, mümkün olan en iyi fonksiyonel duruma ulaşmak, mesleki ve rekreasyonel faaliyetlerini yeniden kazanmasını sağlamak ve GYA da bağımsızlığı oluşturmaktır.” Dedi.

Erg. Mehmet Küçük : “Su içi etkinliklerin yararı çok oluyor” 

 Erg. Mehmet Küçük: “Özel Gereksinimli çocuklarda bir müdahale yaklaşımlı su içi etkinlikler” konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Küçük; “Özel eğitimin bir tamamlayıcısı olarak, özel gereksinimi olan bireyler için hareket temelli etkinlikler önemlidir. Toplumsal yaşama sağlıklı bir katılım gerçekleşir. Su içi etkinliklerin yararı ve önemi çoktur.  Bireyin genel ruh halini olumlu etkiler.” İfadelerini kaydetti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)