Avrupa Komisyonundan Üsküdar Üniversitesine Tam Not!

2021 – 2027 Yıllarını kapsayan Yüksek Öğrenim için Erasmus Beyannamesi (ECHE - Erasmus Charter for Higher Education) başvuruları açıklandı. Üsküdar Üniversitesi Avrupa Komisyonundan 100 üzerinden 100 puan alarak Yüksek Öğrenim için Erasmus Beyannamesi (ECHE) ile ödüllendirildi.

“Psikoloji alanında Türkiye’de en fazla Erasmus anlaşmasına sahip üniversite”

 Uluslararası İlişkiler Direktörü ve Erasmus Kurum Koordinatörü Emre Üçsular yaptığı açıklamada “Üsküdar Üniversitesi olarak 100’den fazla üniversitede 500’e yakın bölümle işbirliğimiz bulunmaktadır. Bologna süreci esas alınarak oluşturulan eğitim programı ile birlikte psikoloji alanında Türkiye’de en fazla Erasmus anlaşmasına sahip üniversite olan Üsküdar Üniversitesinin, Avrupa’da birçok üniversite ve bölümlerle Erasmus anlaşması bulunuyor. Ayrıca dünyanın farklı ülkelerindeki saygın üniversitelerle yapılan ikili işbirliği anlaşmalarıyla öğrencilere geniş yurtdışı eğitim imkânları sunulmaktadır.” Dedi.

Yüksek Öğrenim için Erasmus Beyannamesi nedir?

 Yüksek Öğrenim için Erasmus Beyannamesi (ECHE)’nin bir yükseköğretim kurumunun Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirebileceği uluslararası işbirliği faaliyetleri için genel kalite çerçevesini sağlamaktadır. Yüksek Öğrenim için Erasmus Beyannamesi ödülünün, bir program ülkesinde bulunan ve Erasmus+ 'ın üç temel faaliyetinden herhangi birine katılmaya istekli olan tüm yükseköğretim kurumları için bir ön koşuldur.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)